REKLAMI GEÇ

“Türkiye açmaza sürükleniyor”

“Türkiye açmaza sürükleniyor”

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Türk siyasetinin açmaza sürüklendiğini, yerleştirilmeye çalışılan yapıyla Türkiye’nin nefes almasının zorlaştığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2014 Pazartesi, 13:58

Buldan’ın Yenicekent Mahallesi’nde düzenlenen festivale katılan Keskin, sadece bugünü ve kendi çıkarlarını düşünen siyaset anlayışının iflas etmeye mahkum olduğunu, günümüzde ideolojiye değil çıkarlara dayalı siyasi anlayışın geçerli kılınmaya çalışıldığını, bunun da toplumsal değerler üzerinden tahribatlar yarattığını belirtti.

Türkiye’de halkın siyasete olan güveni azaldığını, umutların da gün geçtikçe törpülendiğini kaydeden Keskin, “Bugünün siyaset anlayışında ‘ben’ var ama ‘biz’ yok. Çünkü,siyasetin çıkarları toplumun çıkarlarının önüne geçmiş durumda. İşte bu durum karamsarlık pompalıyor. Yılgınlığı körüklüyor. Siyasette tedavi edilmesi gereken bir hastalığa dönüşüyor. Bu rahatsızlık sorgulanması gereken bir noktaya gelmiştir” dedi.

Siyasette sadece bugün diye bir şeyin olmadığını ifade eden Keskin, “Ondan daha önemli olan yarın ve gelecek vardır. O gelecekte çocuklarımızın mutluluğu vardır. Bu yüzden siyaset anlayışının toplumsal değerler ve çocuklarımız üzerinde kurgulanmasına ihtiyaç vardır. Bugünü ve çıkarlarını düşünen siyaset mi, yoksa geleceğini arayan gençlerimiz mi önemli? Geldiğimiz yol ayırımı ve siyasetin açmazı burada düğümlenmektedir. Tüm değerlerimize sahip çıkarak, toplumsal uzlaşmayla Türkiye’nin geleceğini sahip çıkmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu günleri yaşamaktayız. Umuyorum ki,bu zorlukların hep birlikte üstesinden gelecek ve özlemini duyduğumuz bir ülkede yaşama imkanı bulacağız’’ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı