REKLAMI GEÇ

Vali Kocatepe’ye “Hürriyet anlam taşımıyor mu?” sorusu

Vali Kocatepe’ye “Hürriyet anlam taşımıyor mu?” sorusu

Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkının 2 milyon lira bağış karşılığında satılması ile ilgili tartışmalar bitmiyor. Vali Şükrü Kocatepe’nin “Atatürk, Gazi, İstiklal, Kurtuluş, Cumhuriyet gibi isimler kutsalımızdır dokunmayız” açıklamasının çok sevindirici olduğunu belirten CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, “Hürriyet ismi anlam taşımıyor mu?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2015 Cumartesi, 14:32

İşadamı Derya Baltalı’nın 2 milyon lira bağışlayarak Hürriyet Ortaokulu’nun adını Münevver-Nafiz Dirlik Ortaokulu olarak değiştirmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Vali Şükrü Kocatepe, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, “Atatürk, Gazi, Cumhuriyet, İstiklal, Kurtuluş gibi isimler kutsal değerlerimizdir. Bunlara dokunmayız da, dokundurtmayız da” demişti.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, Vali Kocatepe’nin bu açıklamalarının sevindirici olduğunu belirterek, “Hürriyet ismi anlam taşımıyor mu” dedi. Demirci, “Biz bu duruma toplumun hassasiyetini gözeterek bizim de hassas olduğumuzu dile getirdik. Açıklamamda ‘Baltalı Ailesini eğitime yapmış olduğu 2 milyon liralık bağıştan dolayı kutluyorum ve eğitime katkı yapan bütün hayırseverlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum’ demiştim. Ancak Denizli kent belleğinde yer tutmuş, binlerce öğrenci sıralarından geçmiş Hürriyet Ortaokulu’nun isminin değiştirilmesini doğru bulmadığımı bir kez daha yineliyorum. Zaten verilen destekle bir okul yaptırılacak. Keşke yeni yapılacak bir okula bu isim verilseydi. Ayrıca isminin Hürriyet olan bir okul için bu tasarrufta bulunulmasaydı. Bu yanlıştan dönülmesi çok önemli. Konuyla alakalı daha önceki yaptığım açıklamada aynı tasarrufun Cumhuriyet Lisesi, Gazi İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu için de kullanılmamasıydı. Vali Bey’in son açıklamasındaki isim hassasiyeti, bu konudaki ifadeleri bizleri rahatlattı, kendisine de teşekkür ediyorum. Ancak, bu ifadeler içinde Hürriyet ismi de bir o kadar anlam taşıyor. Sayın Vali’mize sormak istiyorum; ‘İleride bir hayırsever gelse ve valilik konağını yeniden dizayn etse ya da tadilat gerekiyorsa tadilat için gerekli masrafı üstlense hükümet konağına bağışı yapan şahsın ismini mi vereceksiniz?’ Biz önceki dönemde Vali Konağı’ndan TC yazısı kaldırıldığında da aynı isim hassasiyetini gösterdik. Kamuya ve topluma mal olmuş ibareler isimler simgeler değiştirilmemelidir. İleride Hürriyet İlkokuluna başka Hayırseverler yeni bağışlar yaptığında şimdiki verilecek olan ismin değiştirilmesi mi gündeme gelecek? Bu hayırseverleri de halkımızı da üzer. Sayın Vali’mizden isteğimiz hayırseverimizin yeni yaptıracağı okula kendi isimlerini vermeleri. Hürriyet ismine dokunmamaları” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı