REKLAMI GEÇ

YANDAŞA VAR DA ÇİFTÇİYE YOK MU?

YANDAŞA VAR DA ÇİFTÇİYE YOK MU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizlili çiftçilerin iyi tarım uygulamaları prim desteğini hala alamamış olmalarını TBMM gündemine taşıdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2018 Perşembe, 09:32

TBMM Genel Kurulu’nda Denizlili çiftçilerin aylardır beklediği prim desteklerinin neden ödenmediğini gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Biçer Karaca, “Cumhurbaşkanlığına bağlı yandaş 9 kurula atanan 76 Kurul üyesinin maaşları için 10 milyon 756 bin TL ödenek var ama çiftçiye gelince ödenek yok!” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bölge illerinde ödenmiş olmasına rağmen Denizlili çiftçilere her yıl Temmuz-Ağustos aylarında ödenen desteğin hala ödenmemiş olduğuna dikkat çeken Biçer Karaca şunları söyledi:

Çiftçiler aylardır prim desteğinin ödenmesini bekliyor. İyi tarım uygulamaları prim desteği adı altında meyvecilik ve kekik lavanta adaçayı gibi tıbbi aromatik bitki üreticilerine ödenmekte olan destek her yıl 30 Temmuz – 31 Ağustos tarihleri arasında ödenmekte iken 2017 İyi tarım uygulamaları prim desteği 2018 Ekim ayı ortalarına gelinmiş olunmasına rağmen Denizlili üreticilere ödenmedi.
2017 yılı tane mısır prim destekleri Denizlili çiftçilerimize ödenmedi.
Hububat olarak adlandırılan arpa buğday ikinci icmal destekleme primleri de Denizlili üreticilerimize halen ödenmedi.

Gülizar Biçer Karaca sözlerini şöyle tamamladı: “Duyduk ki; çiftçilerimize gerekçe olarak Bütçede ödenek yok diyormuşsunuz! Cumhurbaşkanlığına bağlı 9 kurula atanan 76 Kurul üyesinin maaşları için 10 milyon 756 bin TL ödenek var. 2019 bütçesinden 11 milyon ek ödenek devlet kasasından ayırmak mümkün iken çiftçinin, üreticinin destek ödemesine ödenek yok! O zaman soruyoruz: Kurul üyelerine var da çiftçiye yok mu!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı