REKLAMI GEÇ

YAŞLI VE ENGELLİLERE MÜJDE

YAŞLI VE ENGELLİLERE MÜJDE

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, özürlüler ve yaşlılar kesilen aylıklarının kesilmesine neden olan kanunda değişiklik yapılması için teklif verdi. Teklif yasalaşırsa engellilerin ve yaşlıların aylıklarında kesinti yapılmayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2015 Salı, 16:47

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaşlıların ve engellilerin aylıklarının kesilmesine neden olan 2022 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM’ye sundu. Teklif yasalaştığında, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlarımıza aylık bağlanması ile ilgili ‘hane başına düşen gelir ölçütü uygulaması” kaldırılacak. Uygulama yürürlükten kaldırıldığında yaşlılık ve engelli aylığı alırken aylık geliri 300 TL’nin üzerinde olduğu için maaşı kesilen tüm yaşlı ve engellilerimize yeniden maaşları bağlanacak.

Teklifinin gerekçesini ayrıntılı bir şekilde açıklayan Karaca, “Anayasamızın ‘Yaşlılar devletçe korunur, yaşlılara devlet yardımı ve sağlanacak diğer haklar ve kolaylıklar kanunla düzenlenir’ hükmü ve yine Anayasamızın ‘sosyal devlet’ ilkesi göz önüne alındığında, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın hukuk dışı yollara yönelmesini önleyebilecek bu kanun teklifi aracılığıyla; sosyal devletin muhtaç, güçsüz, kimsesiz ve engelli vatandaşlarımız ile yakınlarına sağlaması gereken yardımların yeniden uygulanması ‘hane başına düşen gelir ölçütü uygulaması’nın kanun kapsamındaki vatandaşlarımıza yapılacak yardımlar gözetilerek kaldırılması amaçlanmıştır” dedi.

2022 sayılı kanun ile engelli ve yaşlıların kazandıkları haklarının AKP hükümeti döneminde ellerinden alındığını öne süren CHP Denizli Milletvekili Biçer Karaca, mevcut uygulamada, hane başı gelir hesabına göre aylık 300 TL’nin üzerinde geliri olan engelli ve yaşlıların aylığının kesilmesinin Türkiye gerçekleriyle örtüşmediğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı