REKLAMI GEÇ

AKP karşıtları birleşiyor

AKP karşıtları birleşiyor

TKP Denizli İl Örgütü üyeleri, Denizlilileri, 2 Mart’ta İstanbul Kadıköy Meydanı’nda düzenlenecek olan ‘AKP’yi İstemiyoruz’ mitingine davet etti.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2008 Cumartesi, 01:00

AKP’nin, özelleştirme ve din ağırlıklı politikalarını eleştiren Türkiye Komünist Partisi (TKP) Denizli İl Örgütü üyeleri, bu konudaki görüşlerini Denizli halkına açıklamak ve AKP’ye karşı seslerini duyurabilmek adına bir eylem düzenledi. 2 Mart Pazar günü İstanbul Kadıköy Meydanı’nda yapılacak olan ‘AKP’yi İstemiyoruz’ mitingine bir çağrı niteliği taşıyan eylemde, TKP Denizli İl Örgütü adına basın açıklaması yapan TKP İl Sekreteri Murat Yeşil, AKP hükümetinin piyasacı ve gerici uygulamalarıyla, halkın giderek köleleştirilerek bir ümmet toplumu haline getirilmek istendiğini belirtti. Toplumun ümmetleştirilmesinin, bireyleri en temel haklarına dahi sahip çıkmaktan uzaklaştıracağını ileri süren Yeşil, en azına dahi şükreden kaderci bir toplum yaratılmaya çalışıldığını kaydetti.

‘Türban, ılımlı İslam politikasının bir parçasıdır’

Uzun süredir gündemi meşgul eden türban konusunun çok yanlış bir açıdan değerlendirildiğine işaret eden TKP İl Sekreteri Murat Yeşil, türbanın siyasi bir simge olmasının ötesinde, karşı devrimci, dinci, gerici kesimlerin bayrağı haline getirildiğini söyledi. Bu bayrağın üniversitelere ve devlet kurumlarına sokulması, bu kesimler için bir mevzi kazanımı anlamına gelecektir. Türbanla birlikte emperyalizmin ülkemize biçtiği ‘Ilımlı İslam Cumhuriyeti’ yolunda bir dönemeç daha dönülmüş olacağını vurgulayan Yeşil, “ABD emperyalizmi destekli karşı devrimin bir simgesi olarak türban, özgürlükler alanında değerlendirilemez. Aksine, türban tartışmalarıyla meşrulaştırılan gericilik, emperyalizmin ve sermaye sınıfının, ülkemizi ve özellikle emekçi halkımızı, esaret altına almasının yegâne aracıdır” dedi.

AKP’ye karşı ‘Toplumcu Anayasa’

Suni gündemler yaratılarak esas gündem olan anayasa değişikliğinin gündemden düşürüldüğünü belirten Yeşil konuyla ilgili olarak, “Daha fazla ertelenemez diyorduk, şimdi hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bir ay boyunca yurt çapında toplantılar, etkinlikler düzenleyecek, çeşitli bildiri ve broşürler yayınlayacağız. AKP tarafından patronların ve emperyalistlerin talimat ve yönlendirmesiyle hazırlanan anayasa tasarısının karşısına Toplumcu Anayasa ile çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eylem, tüm AKP karşıtlarını birleştirecek

Kadıköy Meydanı’nda yapılacak olan eylemin sadece tek bir siyasi partiyi değil, AKP’nin uyguladığı politikaları onaylamayan tüm kesimlerin eylemi olduğuna dikkat çeken Yeşil, “Türkiye’yi kara çarşafa sokup adaletsiz sömürü düzenini garanti altına almayı düşünen yobazları istemiyoruz. 2 Mart günü AKP’yi istemeyenler olarak, İstanbul Kadıköy Meydanı’nda buluşuyoruz. Biz de bu eyleme destek verebilmek amacıyla, İstanbul’a buradan otobüs kaldırıyoruz. Ve tüm Denizli Halkı’nı 1 Mart gecesi, saat 22.00’de, otobüslerin kalkacağı Çaybaşı Camii’nin önüne bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı