REKLAMI GEÇ

AKP, örtülü bir faşizm uyguluyor

AKP, örtülü bir faşizm uyguluyor

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, AKP’nin örtülü bir faşizm uyguladığını söyledi. Türker, “Denizli Belediyesi’nde ulaştırma işi, sermaye yapısı nasıl olduğu belli olmayan insanlara verildi. Bu sadece Denizli’de değil, Türkiye ekonomisinin tamamında yaşanıyor. Medyayı kuşatma altına aldılar. Üzülerek söylemeliyim ki, AKP iktidarı örtülü bir faşizm uyguluyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2008 Cumartesi, 00:00

Denizli Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın genel kuruluna katılmak üzere Denizli’ye gelen Demokratik Sol Genel Sekreteri ve Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Masum Türker,DSP İl binasında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi.

AKP ÖRTÜLÜ BİR FAŞİZM UYGULUYOR

DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İl Başkanı Özkan Fidan, Merkez İlçe Başkanı Kamil Kabak ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Türker, AKP’nin Türkiye’de sermaye yapısını ve kaynak dağılımını kendi yandaşlarına çevirdiğini belirterek, “Denizli Belediyesi’nde ulaştırma işi, sermaye yapısı nasıl olduğu belli olmayan insanlara verildi. Bu sadece Denizli’de değil, Türkiye ekonomisinin tamamında yaşanıyor.Medyayı kuşatma altına aldılar. Üzülerek söylemeliyim ki, AKP iktidarı örtülü bir faşizm uyguluyor” dedi.

SANAYİCİLER BASKI ALTINDA

Hükümetin sanayicileri baskı altına aldığını kaydeden Türker, “Bugün ithalat artmakta işler durmaktadır.Son 4 aydır piyasada yaprak kıpırdamıyor. Bunun en somut delilini vergi gelirlerinde görmekteyiz. ÖTV, KDV ve banka muamelelerindeki vergi toplama oranları düşmüştür. İthalattaki KDV artıyor. Bu da Türkiye ve Denizli’deki ara malların ciddi bir şekilde ithalatının devam ettiğini gösteriyor. Bir avuç ithalatçı zengin edilirken, diğer sanayicilerimiz zor durumda bırakılıyor. Tüketicinin kullandığı ürünlerin fiyatı her geçen gün artıyor. Daha dün Denizli’de ekmek 60 YKR oldu. Ama bu ekmeği satın alan tüketicinin gelirleri artmıyor” diye konuştu.

CHP’YE ÇAĞRI

AKP iktidarına önümüzdeki yerel yönetim seçimlerinde ders verilmedi gerektiğini dile getiren Türker,“Biz 2009’da yapılacak yerel yönetimlerde kapımızı her kesime açtık. Bu konuda herkesi başta CHP olmak üzere soldaki bütün partileri DSP çatısı altında seçime girmeye çağırıyorum. Birliktenve Türkiye’nin geleceğinden söz edenleri 22 Temmuzseçimlerinde bizim gösterdiğimiz özveriyi göstermeye çağırıyorum AKP’nin gitmesini istiyorsak bunu önce yerel seçimlerde başarmalıyız ” dedi.

BİLDİRİ, KUVVETLER AYRILIĞINA YAPILAN SALDIRIYA BİR UYARIDIR

Yargıtay’ın yayınladığı bildiriye de değinen Türker,“Yargıtay tarafından yayınlanan bildiri kuvvetler ayrılığına yapılan saldırıya bir uyarıdır. Bu konuda AKP iktidarının yargı erkimizi siyasallaştırma konusundaki gayretinin açığa çıkmasıdır. Yayınlanan bildiriler doğru, haklı ve zamanında yapılmış açıklamalardır. Yargıtay’ın bu bildirisi olmasaydı, aynı gün yayınlanan AB Raporunda Türkiye’deki yargı erki yerden yere vurulacaktı. AB de kullanılarak yargı güvenilmez hale getirilecekti. Türkiye’de en çok güven duymamız gerek kurum yargı erkidir. Yargı insan yaşamının teminatıdır” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ’YE DESTEK

Toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaptığı çağrı hakkında da görüşlerini aktaran Türker, “Sayın Bahçeli’nin çağrısını,Cumhurbaşkanının da tarafsız bir görünüm sergilemesi gerektiğini, noter olmadığını hatırlatması olarak algılıyoruz. Cumhurbaşkanı böyle zamanlarda tarafsızlığını gösterip cesaretli bir tavırla risk almalıdır. Cumhurbaşkanının tartışmanın taraflarını itidale davet etmesi gerekirdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı