REKLAMI GEÇ

AKP’nin terörle mücadelesi iflas etti”

DP Genel Merkezi tarafından gönderilen ve tüm illerde eş zamanlı olarak yapılan açıklamada, AKP Hükümeti’nin 5 yıldır yürüttüğü terörle mücadele politikasının iflas ettiği belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2007 Pazartesi, 00:00

Hakkâri’de 12 askerimizin şehit düşmesi üzerine bir açıklama yapan DP İl Teşkilatı, terörü şiddetle kınadıklarını ve AKP Hükümeti’nin terör konusuna gereken önemi veremediğini ileri sürdü. Demokrat Parti Genel Merkezi tarafından gönderilen açıklamayı, DP İl Başkanı Aşkın Çelik okudu.

‘Tüm sorumluluk AKP’ye aittir’

Yapılan terörist saldırıların durdurulması ve her türlü önlemin alınması ile ilgili sorumluluğunun AKP Hükümeti’ne ait olduğunu söyleyen Aşkın Çelik, hükümetin

5 yıldır sürdürdüğü terörle mücadele politikasının iflas ettiğini dile getirdi. Türkiye’de

terörle mücadelede siyasi bir kararlılık gösterilemediğinin altını çizen Çelik, bu durumun PKK’yı daha da cesaretlendirdiğine dikkat çekti. Çelik, “Yaşadığımız bu menfur saldırılar, bölücü yaklaşımların Türkiye’yi getirdiği son noktayı göstermektedir. Failler sadece eylemi gerçekleştiren teröristler değildir. Bu saldırıların failleri, son 23 yıllık süreçte Türk siyasetini bölücü zihniyetin sınırlarına hapseden ve bütünleştirici her çabayı reddetmeyi alışkanlık haline getiren söylem sahipleridir. AKP hükümetinin gerekli adımları atmaktan çekinmesi Türkiye’nin caydırıcılığına, güvenilirliğine ve itibarına gölge düşürecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı