REKLAMI GEÇ

Anavatan saf dışı

ANAP´ta şoklar üst üste geliyor. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı “ANAVATAN’dan aday gösterilenler istifa etseler bile Demokrat Parti’den aday olamaz” dedi. ANAVATAN Partisi seçimlerden çekiliyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Başkentte yaşanan sıcak gelişmeler üzerine seçimin ağır toplarından ATO başkanı Sinan Aygün de adaylıktan çekileceğini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın kapatılan RP’nin eski genel başkanı Necmettin Erbakan ile eski DEP’liler Orhan Doğan, Selim Sadak ve Hatip Dicle’nin “milletvekili adayı olamayacağına” karar verildiğini bildirdi.

Erbakan, kapatılan RP’nin 1997 yılı Hazine yardımıyla ilgili “kayıp trilyon” davasında “özel belgede sahtecilik”; kapatılan DEP’in eski milletvekilleri Doğan, Sadak ve Dicle ise “terör örgütü üyeliği” suçlarından mahkum olmaları ve haklarındaki kararın kesinleşmesi nedeniyle aday olamıyor.

Anavatan Partisi TBMM Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş”seçimden çekileceklerini” bildirdi.

Sarıbaş, YSK Başkanlığına gelişinde, gazetecilerin sorusu üzerine, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçiminden çekileceklerine dair dilekçe vereceğini söyledi.

“Seçimden çekiliyoruz” diyen Sarıbaş: “Türkiye’deki dağınıklıktan hayır gelmediğini belirttik. Anavatan ve DYP’yi DP altında birleştirmek istedik: Genel Başkanımız dün sorunları çözme konusunun Ağar’da olduğunu belirtmişti.

Genel Başkanımız liste pazarlığını yapmayacağını açıklamıştı. Bu seçmene vefa borcumuz olan birleşmeyi yapmamız gerektiğini söylemiştik.

Anavatan Partisi olarak bir bölen olmaktansa birleştiren olarak seçimlere girmeme kararı aldık. Biz Demokrat Parti’nin desteklenmesi kararını aldık. Bu seçimlerde arkadaşlarımız listede olmayacak. Demokrat Parti kendisi ne kadar aday koymak isterse koyacak.

Ağar’ın insiyatifine adaylığı bırakıyoruz. Bu çok önemli değil 3-5-7-8.. Bu milletin sorunları var. Tüm Türkiye’yi düşünmek varken “Sayı şu mu olur bu mu olur” tartışması yapmak doğru değil. Yüksek seçim Kurulumuzun vereceği kararlar bağlayıcı olacaktır. Anavatan hukuk dışında herhangi bir karar alıp uygulamayacaktır.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı