REKLAMI GEÇ

ASLAN’IN MÜDAHALESİNE ‘İSTİFA EDERİZ’ YANITI

ASLAN’IN MÜDAHALESİNE ‘İSTİFA EDERİZ’ YANITI

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve ANAP Meclis Grup eski Başkanvekili Beyhan Aslan, Denizli’de DP il yönetimine ANAP’tan istifa eden 8 kişiyi atayınca ortalık karıştı. İl Başkanı Aykut Yıldırım ve ekibi ‘istifa ederiz’ tehdidinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 5 Nisan 2010 Pazartesi, 16:30

Demokrat Parti Denizli İl Teşkilatı’nda kılıçlar çekildi. Birleşme sonrasında özellikle Anavatan Partili kanadın yaşadığı sıkıntılar hat safhaya ulaştı. Partinin iki Denizlili Genel İdare Kurulu üyesinden biri olan ANAP Meclis Grup eski başkanvekili Beyhan Aslan, 2002 yılında parti barajın altında oy aldığında kendisi ile birlikte istifa eden 8 eski Anavatan Partili yöneticiyi, 1 Nisan’da oluşturulan Demokrat Parti İl Yönetim Kurulu üyeliğine yazınca, tepki topladı.

Anavatan Partisi’nin son İl Başkanı Aykut Yıldırım, yeni oluşturulan il yönetimi listesinde Anavatan Partisi kanadını temsilen isimleri yazılan sekiz yöneticinin, son kongrede seçilen kişiler olmadığını hatta kendisinin GİK üyeleri ve DP İl Başkanı ile ortak hazırladığı listede de yer almadıklarını belirterek isyan etti. Yıldırım, Genel İdare Kurulu tarafından Denizli’ye bildirilen listedeki isimlerin düzeltilmemesi durumunda ekibi ile birlikte istifa da dahil tüm hukuki yolları kullanacaklarının da altını çizdi.

GİK üyeleri Zekeriya Er ve Beyhan Aslan ile yaptıkları görüşmede Demokrat Parti İl Başkanı Zafer Bakırsoy’un da hazır bulunduğunu, buna rağmen Bakırsoy’un süreci iyi yönetemediğini söyleyen Yıldırım, “Sayın İl Başkanı da listelerle ilgili son değişiklikleri bize haber verme lüzumunu görmemiştir. Atama ile bildirilen arkadaşların Anavatan Partisi ile ilgileri yoktur. Bu kişiler zaten istifa etmiş kişilerdir. Doğasıyla birleşme aşamasında Anavatan Partisi’ni temsil edemezler” dedi.

9 Ekim’de yaptıkları son kongrede seçilmiş Anavatanlı isimlerin listede yer alması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, “Birleşti denilen arkadaşların partiyle bir ilgisi yoktur. Başka partilerden aday adayı olan arkadaşlarımız bugün genel merkezde daha fazla itibar görmektedir. Biz ise istikbal beklemeden sorumluluk bilinciyle görevimizin başındayız. Biz hiçbir makam ve mevki hırsı olmadan görevimi yaptık” diye konuştu.

Demokrat Parti’de kılıçların çekilmesine neden olan, yönetime Anavatan Partisi kontenjanından alınan isimler ise Necati Açıkalın, Mehmet Erdoğan, Ekrem Aktürk, Ali İhsan Alpay, Orhan Kıbrıslı, Hüseyin Köseoğlu, İsa Erdaş ve Süleyman Argüz.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyesi Beyhan Aslan ise bu tür davranışların birleşme sürecine zarar vereceğinin altını çizerek, “Ben Aykut Yıldırım’dan talep ettiği isimleri yazmasını istedim. Kendi beyan ettiği kişileri de il yönetimine atadık. Fakat bazı kişiler görevi kabul etmediler. Bizde bu durumda Anavatan Partisi’nden gelmiş, çalışacaklarına ve siyaseti bildiklerine inandığımız arkadaşlarımızı yazdık. Bu durum birleşmenin Anavatan Partisi ayağına büyük zarar verir “ diye konuştu. Aslan konuyla ilgili değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacağının da altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı