REKLAMI GEÇ

Beyhan Aslan “Davete katıldım çünkü İYİ Parti’yi destekliyorum”

Beyhan Aslan “Davete katıldım çünkü İYİ Parti’yi destekliyorum”

Akşener’in Türk siyasetinin yakın döneminde imzası bulunan 300 siyasetçiye verdiği yemeğe katılan Beyhan Aslan, Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada “Akşener’in davetine katıldım. Çünkü İYİ Parti’yi destekliyorum. Türk demokrasisi için yeni bir kapı olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2018 Perşembe, 11:45

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşehir’in istişare için Ankara’da verdiği yemekli davete katılan Beyhan Aslan, Denizlihaber.com’a konuştu.

Türk siyasi tarihinin yakın dönemine imza atmış aralarında yalnızca eski milletvekili ve bürokrat değil eski bakanların da bulunduğu CHP, MHP, DSP, ANP, Doğru Yol ve Ak Parti’den birçok ismin katıldığı toplantıya katılan Aslan, İYİ Parti’yi desteklediğini söyledi. “İYİ Parti ve Meral Akşener’e destek veriyorum” diyen Aslan, “İçinde olup olmamam önemli değil. Türkiye’nin böyle bir merkez sağ partiye, demokrat Avrupai tipte, modern bir partiye ihtiyacı var” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN BU KAPIYA İHTİYACI VAR

Türkiye’de ideolojik bir parti döneminin kapandığını ileri süren Aslan, bu nedenle İYİ Parti gibi birçok seçmen için alternatif olabilecek bir partinin, hareketin desteklenmesi gerektiğini söyledi. “Neresinde olabilirim derseniz şunu söyleyeyim. Siyaseten bir ihtirasım da yok. Pozisyonum, pozisyonumuz ilerleyen dönemde değerlendirmelere bağlı olacak. Gerek parti için gerek şahsım için önemli olan bu hareketin bir noktaya gelmesi. Önemli olan Türk siyaseti ve demokrasisinin ileri noktaya gitmesidir: Türk demokrasisi çok kan kaybetti. Bu nedenle bir kapı açılabilir belki diye düşünüyorum” dedi.

ASLAN AKŞENER’İ NEDEN TEBRİK ETTİ?

Akşener’in özellikle buluşmanın bir parti etkinliği değil kendisinin özel bir daveti olduğu vurgusu yaptığına da dikkat çeken Aslan, “Gayet nazik ve saygı içinde bizlerin görüş ve önerilerine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Ayrıca partiye davet bile etmenin kendilerini haddi olmadığı vurgusunu yaptı. Dikkat ettim toplantı salonunda Türk Bayrağı ve Atatürk posterinde başka bir şey asılı değildi. Bu oraya katılan diğer siyasi görüşteki arkadaşlar için de hassas bir durum. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı