REKLAMI GEÇ

“BİZ GERÇEK BİR SOL PARTİYİZ”

“BİZ GERÇEK BİR SOL PARTİYİZ”

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, DGC’de yaptığı basın toplantısında, Türkiye’deki demokratik sol hareketlerin, iktidar hedefini yakalayamamasından yola çıktıklarını belirterek, “Biz gerçek sol partiyiz. Türkiye, çokça üretilip hakça paylaşılan bir ülke olmalı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Haziran 2010 Cumartesi, 16:41

Mart ayında ilk genel kurulunu yapan Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin Genel Başkanı Ziya Halis, EDP Parti Meclisi Üyeleri Ümide Aysu, Ferdan Ergut ve İbrahim Akın ile birlikte, partinin il örgütünün açılışı için Denizli’ye geldi. EDP Genel Başkanı Ziya Halis, partinin Merkez Bankası arkasındaki sokakta bulunan il binasının açılışı öncesinde, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, EDP İl Başkanı Musa Akyol ve Merkez İlçe Başkanı Kerim Arslan ile birlikte basının karşısına çıktı. EDP Genel Başkanı Ziya Halis, partilerini tanıttı ve nasıl bir Türkiye istediklerini söyledi. Halis, “Biz gerçek sol partiyiz” dedi. EDP İl Başkanı Musa Akyol, “Bundan sonra Türkiye gündemini belirleyecek bir partiyi hep birlikte Denizli’de yaşatacağız” dedi.

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, sosyal demokratları içinde barındıran bir siyasi hareket olduklarını belirterek, “1 yılı aşkın süredir hazırlanıyoruz. Türkiye’deki demokrat sol hareketlerin, iktidar hedefini yakalayamamasını dikkate alarak yola çıktık. 13 Mart’ta ilk kurultayımızı yaptık. Parti organizasyonu ve örgütlenme çalışmalarımız sürüyor. 60’ın üzerinde ilde örgütlendik. Yakın zamanda 10 ilde daha örgütlenmemizi tamamlayacağız. EDP, seçime katılabilecek durumdaki 18 partiden biridir” dedi.

EDP’nin, Türkiye’deki antidemokratik yapılanmayı değiştirmeye dönük ciddi bir anlayış taşıdığını belirten Halis, “Türkiye, antidemokratik yöntemler ve darbe anayasaları ile yönetiliyor. Darbe anayasaları ile yönetilmek, Türkiye’de adeta kader olmuş. Biz, bunu değiştirmeye yönelik, çağdaş, modern bir anayasayı Türkiye’ye kazandırma mücadelesi vereceğiz. Herkesin 1. sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye istiyoruz. Çetelerin, devletin yapısından sökülüp atılması gerektiği inancındayız” dedi.

Bugün, memnun olunmayan Türkiye’yi yaratan sağ iktidarlardan mutlaka kurtulmak gerektiğini ifade eden Halis, “Türkiye’de herkesin kaliteli yaşama hakkına sahip olması gerekiyor. Türkiye, çokça üretilip hakça paylaşılan bir ülke olmalı. Kadrolarımız yıllardır bu hareket için mücadele veriyor” dedi.

Halis, kendini sol sayan diğer partilerin bugüne kadar başarısız olduklarını belirterek, “Zaman zaman kendini sol sayan siyasal iktidarlar hükümet oldu. Ancak, kendini sol sayan partiler, kısa süreli iktidar ortağı oluyor ama ondan sonraki ilk seçimde yeniliyorlar. Biz, şiddetle demokratik bir anayasa istiyoruz. Anayasa değişikliğinde büyük beklentilerimiz vardı ama hayal kırıklığı yaşadık. Referandum sürecinde ise önümüzdeki günlerde, Parti Meclisimizi toplayarak, bu konudaki kararımızı netleştireceğiz” dedi.

Halis, “Biz gerçek bir sol partiyiz. Solsanız özgürlüklerin önünü tıkamamalısınız. 1 Mayıs’ın yasak olmasına karşı çıkmalısınız. Emeğin örgütlenmesine dönük tüm engellerin kaldırılmasını savunmalısınız. Solun hassasiyetlerine uymaz, çifte standart içinde olursanız, Kürt sorunu ve Alevi sorunu da dahil olmak üzere çeşitli sorunların çözümünü gündeme getirmezseniz, o zaman sol olamazsınız” dedi.

Basın toplantısının ardından, partililer, Merkez Bankası arkasında bulunan EDP İl Teşkilatı’nın açılışına katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı