REKLAMI GEÇ

Çelik’ten DP’ye sert tepki

Çelik’ten DP’ye sert tepki

Demokrat Parti’de 6 Ocak tarihinde yapılan 4. Olağan Genel Kurul’un ardından, il teşkilatlarında görevden alınmalar başlandı. Önceki gün DP Genel Merkezi’nden gelen yazı ile görevden alındığı açıklanan İl Başkanı Aşkın Çelik yaptığı açıklama ile görevden alınma sebebinin seçimlerde, Çağrı Erhan’a oy vermesi olduğunu iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Demokrat Parti’de görevden alma çalışmaları başladı. 8 Ocak tarihinde 4. Olağan Genel Kurulu’nu yapan Demokrat Parti Genel Merkezi, yapılan seçim ile yeni genel başkanını seçti. Yapılan seçimlerde 529 oy olarak DP’nin genel başkanı olan Süleyman Soylu yapılan seçimlerin ardından Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik ve yönetimini görevden aldı. Önceki gün partiye, genel merkezden gelen yazı ile görevden alındığını öğrenen İl Başkanı Aşkın Çelik, görevinden alınma sebebinin genel başkan seçimlerinde diğer aday Çağrı Erhan’a oy vermesi olduğunu iddia etti.

Denizli İl Başkanlığı seçimlerine 2 ay kala böyle bir olayın yaşanmasının sebebinin teşkilat olarak, ikinci aday Çağrı Erhan’ı desteklemelerinden kaynaklandığını belirten Çelik, “Yaşanan seçim sürecinde iki aday da ilimize geldi ve bizlere, misyonlarını, yapacakları çalışmaları açıkladılar. Sayın Genel Başkanımız Süleyman Soylu kendisi Denizli’de iken yaptığı açıklamada, babasının DYP döneminde görevden alındığını ve görevden alınma acısını en iyi bilenlerden olduğunu açıklamıştı. Ama şimdi kendisi böyle bir çalışmanın içine girdi. Şu anda Denizli gibi 29 ilde daha bunlar yaşanıyor. Yapılacak çalışmalar ile sırayla bu illerdeki il başkanlarımız da görevlerinden alınacaktır. Bursa İl Başkanımız da aynı gün benimle birlikte görevden alınmış. Sayın Genel Başkanımızı aradım ve kendisine yaşanan olayları sordum. Bize, seçimlerde kendisine oy vermemizden dolayı bizi görevden aldığını açıkladı” dedi.

2 ay sonra DP il başkanlığı seçimleri öncesinde yaşanan bu gelişmeyi anlayamadıklarını belirten Çelik, “2 ay sonra il başkanlığı seçimleri yapılacaktır. Bizleri şu anda görevden almış olabilirler ama iki ay sonra ben yeniden aday olacağım. Eğer seçilirsek, bize nasıl bir tavır alacaklar? Yaşanan bu durum partiye zarar verdi düşüncesindeyim. Böyle bir genel başkan olamaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı