REKLAMI GEÇ

Eryılmaz’dan başkanlık sistemi eleştirisi

Eryılmaz’dan başkanlık sistemi eleştirisi

Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, Meclis’ten geçen şekliyle bir başkanlık istemediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2017 Pazartesi, 13:44

Saadet Partisi, Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Saadet Partisi GİK Üyesi ve Denizli İl Sorumlusu Sedat Cengiz, GİK Üyesi Akif Kocamanoğlu, İl yönetimi ve ilçe başkanları ile, gençlik ve kadın kolları başkanları katıldı.

İl Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Ahmet Eryılmaz, Meclis’ten geçen şekliyle bir anayasa değişikliğine taraftar olmadıklarını belirterek, “Oylanarak referanduma sunulan anayasa özgürlükleri kısıtlamakta, milli iradeyi çöpe atmaktadır. Yüzde 10’luk baraj sistemiyle halkın büyük bir çoğunluğunun Meclis’te temsili engellenmektedir. Halkın tercihlerini önemsemeyen bir anayasaya oy vermemiz mümkün değildir. Baraj sistemini darbeciler getirmişti. Barajın kalkmasının bile gündeme alınmadığı bir anayasanın darbeci mantıktan ne farkı vardır?” diye sordu.

“Partili cumhurbaşkanı” maddesini de eleştiren Eryılmaz, “Bu yöntemle cumhurbaşkanının milletin tamamını kucaklaması mümkün değildir. Anayasa’nın ‘eşitlik’ ilkesine aykırıdır. Bunun ülkeye büyük zararlar getirmesinden endişeliyiz” dedi.

İl Sorumlusu Sedat Cengiz de şartlar ne kadar zor olursa olsun ümitsiz olmayacakların belirterek, “Problemlerimizin çözümünde Milli Görüş reçetelerini kullanacağız. Türkiye’nin Saadet Partisi’ne ihtiyacı var. Bütün gücümüzle Saadet Partisi iktidarı için çalışmalıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı