REKLAMI GEÇ

SP-BBP ittifakında 1. sıra Mehmet Efe’nin

SP-BBP ittifakında 1. sıra Mehmet Efe’nin

Saadet Partisi (SP) ile Büyük Birlik Partisi (BBP) ittifakına son anda Milad Partisi de katılınca, liste krizi yaşandı. Kriz, 41 ilde birinci sıra adaylarının Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) verilmesiyle şimdilik aşılırken, Denizli’de birinci sıra BBP’li Mehmet Efe’nin oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 16:49

SP İl Başkanı Halil İbrahim Varol, milletvekili aday listelerinin yarısının YSK’ya verilerek, yasal zorunluluğun yerine getirildiğini, listenin cuma gününe kadar tamamlanacağını, denizli’de birinci sırada BBP’den Mehmet Efe’nin yer aldığını söyledi.

Listedeki sıralamanın nasıl olacağıyla ilgili de bilgi veren Varol, “Büyük Birlik Partisi ile seçime girme kararı aldığımızda, milletvekili aday sıralamasının nasıl olacağını da belirledik. Buna göre, 2011 seçimlerinde en fazla oyu alan siyasi partinin adayı birinci sırada yer alacak. Denizli’de 2011 seçimlerinde BBP’si daha fazla oy aldığı için birinci sıra adayımız BBP’den Mehmet Efe oldu. Diğer sıralamalar yapılırken 2, 4 ve 6. sıralarda Saadet Partisi’nin, 3 ve 7. BBP’nin 5. sıra milad Partisi’nin olacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı