REKLAMI GEÇ

DP Genel Başkanı Denizli’den Saray’a yüklendi

DP Genel Başkanı Denizli’den Saray’a yüklendi

Partisinin Denizli İl Kongresi’ne katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’de kimlik krizinin yaşandığını söyledi. Kimlik krizi yaşanan ülkelerde çürüme başlayacağına dikkat çeken Uysal, “Türkiye’de de hukuk başta olmak üzere dini kurumlarda, üniversitelerde de çürümeler başlamıştır. Bugün kuvvetler ayrılığı bir kişinin nefsinde toplanmış durumdadır. Bu kabul edilemez” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2016 Pazar, 15:58

DP Denizli İl Kongresi Esnaf Sarayı’nda gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen seçime, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcıları Osman Baran, Nihat Onbaşıoğlu, İzmir İl Başkanı Durmuş Ali Karip, DP Denizli eski Milletvekili merhum Mehmet Gözlükaya’nın eşi Müzeyyen Gözlükaya ile Denizli, İzmir, Muğla, Manisa yönetimleri ve çok partililer katıldı.

denizli-dp-genel-baskan-gultekin-uysal-ic-1

TÜRKİYE KRİTİK DÖNEMDEN GEÇİYOR
Kongrede partililere seslenen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini ve bu kongreyi de badireler altında, tarihi yürüyüşün sarsıntıya uğradığı bir dönemde gerçekleştirdiklerini vurguladı.

denizli-dp-genel-baskan-gultekin-uysal-ic-3

Uysal, “Bu kongrede milletin meseleleri, devletin bekasını ilgilendiren konuların yanı sına DP olarak kendi meselelerimizi de bu meşru zeminlerde konuşmamız gereken bir gündeyiz. Milletimizin, bölgemizin geleceği şekillendirecek hayati önemdeki gelişmelerin yaşandığı döneme şahitlik ediyoruz. Gözümüzün önünde kanlı bir şekildeki coğrafyanın sınırlarının değiştiğine şahitlik ediyoruz. Gözümüzün önünde pek çok ülkenin bölünüp parçalandığına üzülerek şahitlik ediyoruz. Böyle dönemde Türkiye’nin de bölgenin de kırılmaların yaşandığı dönemde, Türkiye’nin yeni bir yol haritasına ihtiyacı var. Tabandan-tavana silkinişin adı olacak, adresi olacak bir büyük iradeyi hep beraber koymamız gerekiyor. Biliyoruz çok zorluğumuz var. Ama böyle bir dönemde herkes için adalet, her kes için demokrasi diyerek yeni bir yol tarifinin yapılması gerekiyor” dedi.

denizli-dp-genel-baskan-gultekin-uysal-icHEDEFİNDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VARDI
Genel Başkan Uysal konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti iktidarını hedef aldı. Uslu, Türkiye’nin öncelikli meselelerinin konuşulmadığını ileri sürerek, “Bunun yerine bir kişinin nefsi duygularıyla inşa ettiği Türkiye’yi deyim yerindeyse rehin alırcasına bir irade koyduğu, ihtiraslarıyla ateşe sürüklediği Türkiye’nin önceliği olmayan ne kadar mesele varsa onlar konuşuluyor” diye konuştu.

İNSANLARIN İRADESİ SATIN ALINIYOR
Türkiye’de kimlik krizi yaşandığını ve bunun sonucu olarak da bazı kurum ve kuruluşlarda çürümelerin yaşandığına dikkat çeken Uysal, AK Parti iktidarına “Attığınız yanlış adımlardan dönün” uyarısında bulundu.

AKP’nin yanlış politikaların bedelini 13 yıldan milletin ödediğini, bir 13 yıl daha bedel ödemek istemediklerini vurgulayan Uysal, “Hamasetle değil akılla çizilmiş iç ve dış politikaya ihtiyaç var. Ülkede nimet ve külfet dengesini eşit bir şekilde bu ülkenin vatandaşlarına paylaştırmak adına demokrasi, hukukla teçhiz edilmiş adil serbest işleyen piyasaya ihtiyaç vardır. Devletin kaynaklarını insanları yoksulluğa mahkûm edip sadaka enstrümanına dönüştürdünüz. Kısa bir süre önce 2016 bütçesi Meclis’ten geçti. Türkiye’nin oto yolları, hava yalları, demir yolları, hastaneler gibi yatırıma ayrılan pay 54 katrilyon lira iken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ayrılan pay 17,5 katrilyon liradır. Bu neyin parası? Yoksulluğa mahkum ederek sadakatini satın almak için icat ettiğiniz sosyal devlet olma hüviyetini aşındırarak, insanın iradesini rehin almak adına ortaya koyduğunuz bütçedir” dedi.

KURUMLARDA ÇÜRÜME BAŞLADI
AK Parti iktidarı döneminde kavram ve kimlik krizinin de yaşandığını, kimlik krizi ile birlikte kurum ve kuruluşlarda çürümelerin yaşandığını ileri süren Uysal, şunları söyledi:

“Cübbelerinde düğme olmayan üç kurum vardır. Bir Dini vazifeyi yerine getiren din adamlarının cübbesinde düğme yoktur, iki hukuk adamlarında yani hakim ve savcıların cübbelerinde düğme yoktur. 3 Bilim adamlarının cübbelerinde, üniversite rektörlerinin ve öğretim üyelerinin cübbelerinde düğme yoktur. Ama bugün gelin görün ki, bir kişi kuvvetler ayrılığını yerle bir ederek, bir kişinin nefsinde toplandıklarını ve bir kişinin önünde eğilir halde olduğunu görüyoruz.”

denizli-dp-genel-baskan-gultekin-uysal-ic-2

Açılış konuşmalarının ardından seçime geçildi. Aşkın Çelik’in tek aday olarak katıldığı seçimde delegeler sandık başına giderek oyunu kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı