REKLAMI GEÇ

DP teşkilati Demirel’i andı

DP teşkilati Demirel’i andı

Her yıl Haziran ayının üçüncü haftası pazar günü kutlanan Babalar Günü, bu yıl ‘Baba’ lakaplı siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Demirel’in ölüm yıldönümüne denk geldi. DP Denizli teşkilatı eski genel başkanını özlemle andı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2018 Pazar, 12:34

Haziran ayının üçüncü haftası pazar günü kutlanan Babalar Günü, bu yıl Türk siyasetinin ‘baba’ lakaplı efsanesi 9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ölüm yıldönümü ile aynı tarihe rastladı.

Denizli ‘Babalar Günü’nü kutlarken, Demokrat Parti teşkilatı efsane genel başkanlarını andı.

Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik, “Bu vatanın taşına toprağına yaptığıhizmetlere, millete bıraktığı izlere bakmak Süleyman Demirel’i anlamaya yetecektir” diye konuştu.

Bir mesaj yayınlayan Çelik, Demirel’in yokluğundaki üç yılda onun keskin zekasına ve tecrübesine ihtiyaç duyulan anlar olduğunu söyleyerek; “İki günlük mağduriyetlerini millete “çile” diye satanlara karşın, gerçekten millet için cefa çeken Sayın Genel Başkanımızın hayatı; bugünün siyasilerine devlet adamlığını, siyaseti, demokrasiyi, hizmeti anlatan bir külliyattır. Üç yıl önce bugün, Türk siyasetinin, demokrat siyasetin, demokrat geleneğin ‘babası’, bizlerin hayatında yeri doldurulamayacak izleri ile devlet adamı tanımlamasının karşılığı olmuş, bürokrasinin en alt kademesinden en üstüne liyakatle nasıl yürüneceğinin kanıtı olmuş kıymetli Cumhurbaşkanımız, defalarca başbakanımız ve onurla ifade ettiğimiz şekli ile sayın genel başkanımız Süleyman Demirel´i ebediyete uğurladık.

Gerçek anlamda darbelerin mağduru olmuş Genel başkanımız, sandığı hesap ederek yaşamamış, sandıkta sorunlarla ve sorunlularla hesaplaşmıştır. Bugün sandığı referans gösterip sandığı kaldırmaya yeltenenlere karşı sandığa gerçek manada sahip çıkmış, demokrasiyi kayırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle kendisini rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası ve abide şahsiyeti önünde şapka çıkarıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı