REKLAMI GEÇ

Kıyak: Hesap verecekler

Kıyak: Hesap verecekler

Demokratik Sol Parti(DSP) Denizli Milletvekili Adayı Sevgi Kıyak, 100 kişinin hayatını kaybettiği ve cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı olan Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, katliamın sorumlularının hesap vereceğini ve hukuktan kaçamayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 12:56

Üzerinden bir hafta geçen Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili yazılı açıklama yapan DSP Denizli Milletvekili Adayı Sevgi Kıyak, “7 Haziran Genel Seçimlerinden çıkarılması gereken açık ve net sonuç bir koalisyon hükümeti iken meclise giren siyasi partilerin samimiyetsiz tavrının halkın iradesini hiçe sayarak bizi yeni bir seçim arifesine sürüklediği şu günlerde ne yazık ki ülkemiz karanlık ve sıkıntılı zamanlardan geçmektedir” dedi.

Ankara’da yaşanan elim olayın Türkiye’de yaşanan en kanlı terör saldırısı olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Kıyak, açıklamasında, “Terör başkentin ortasında gencecik çocuklarımızı vurmuştur. Ülkenin her bir köşesinde özgürce ve güvenle dolaşmak tüm vatandaşlarımızın en doğal hakkı iken başkentin orta yerinde böyle vahim bir olayın yaşanabiliyor, miting için toplanan insanlar uluorta bir canlı bomba saldırısında kurban gidebiliyorlarsa burada bir güvenlik zaafiyeti var demektir. İlgililerin sorumluluklarını üstlerinden atma telaşı sonuç vermeyecek halkın acısıyla adeta dalga geçercesine yapılan açıklamalar ve basına getirilen yayın yasakları hukuk karşısında hiçbir sorumluyu kurtarmaya yetmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

Kıyak, açıklamasını şöyle devam etti: “Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara halkımız daha güçlü ve sıkı bağlarla karşı koymalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı