REKLAMI GEÇ

Akkaya: Kararlılıkla mücadeleyi büyütelim

Akkaya: Kararlılıkla mücadeleyi büyütelim

Emek Partisi İl Başkanı Özge Akkaya, 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi, AKP’nin başarısının demokratik olmayan bir seçim sürecinden kaynaklandığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2015 Salı, 14:17

Emek Partisi İl Başkanı Özge Akkaya, seçimleri sonuçlarının, AKP’nin 7 Haziran yenilgisinden sonra olağanüstü koşullarda dayattıkları 1 Kasım seçimlerinin kazananı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Bu başarının arkasında her türlü demokratik hakkın ayaklar altına alındığı, muhalefet partilerinin miting bile yapamadığı koşullarda savaşa ve kaosa dayalı politikaların yarattığı korku ve kaygının üzerinden halkın yeniden yedeklenebilmiş olmasının yer aldığın dile getiren Akkaya, “Ortaya çıkan tablo, bir yandan HDP ve ülkedeki bütün emek ve demokrasi güçlerinin siyaset yapma zeminini ortadan kaldırmayı, öte yandan savaş kışkırtıcılığı üzerinden milliyetçi oyların MHP’den AKP’ye yönelmesini sağlamayı amaçlayan, savaş ve kaos planının yarattığı siyasi atmosferin bir sonucudur” dedi.

AKP ve Erdoğan’ın 7 Haziran’dan bu yana ülkenin herhangi bir ekonomik, sosyal, siyasal sorununu çözerek değil, sorunları ve çözümsüzlüğü büyüterek daha kötüsünün önüne geçilmesi için ‘tek başına iktidar’ın zorunlu olduğu propagandası üzerinden siyaset yaptığını öne süren Akkaya, şunları söyledi:

“Bu temelde 1 Kasım seçimlerinden çıkarılabilecek ilk sonuç, önümüzdeki dönemde büyüyen sorunlar ve keskinleşen çelişkiler üzerinden işçi sınıfı ve halklarımızın mücadele platformlarını yenileyerek daha güçlü ve birleşik bir mücadeleye yönelmesinin kendini dünden daha fazla dayattığı gerçeğidir.
Erdoğan’ın fiili dikta rejiminin dayatmaları karşısında, siyasal hak ve özgürlükler mücadelesinin önemi artmıştır. Medya organlarına el konulması, haber sitelerinin kapatılması, grevlerin yasaklanması, seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınması, emek ve demokrasi güçlerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar fiili dikta rejimi tarafından olağan uygulamalar haline getirilmiştir. Seçim barajını kaldırma vaadine karşı anti-demokratik yüzde on barajı, orta yerde durmaktadır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı