REKLAMI GEÇ

ERÇELEBİ’DEN OTOGAR ÖNERGESİ

ERÇELEBİ’DEN OTOGAR ÖNERGESİ

DSP Denizli Milletvekili Erçelebi, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Denizli Otogarı’nın daha önce Eskihisar’a taşınacağı kararı alınmışken, şimdilerde mevcut yerine yapılacağını belirterek, konu ile ilgili 7 arı soru sordu.

/ DENİZLİHABER / 21 Haziran 2010 Pazartesi, 15:35

DSP Denizli Milletvekili TBMM’ye Denizli Otogarı ile ilgili soru önergesi verdi. Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi: Denizli’de ihtiyaca cevap vermeyen santral garajının şehir dışında çevre yolu kenarında Eskihisar köyü yakınlarında yeni yerine taşınacağı yolundaki haberlerden ve projelerden sonra şimdi de mevcut yerinde tadilat yapılarak hizmete açılacağı şeklinde haberler almaktayız. Adı geçen konuda bir bilgi kirliliği ve belirsizliklerle birlikte çok sayıda iddialar vardır.

Buna nedenle:

1)Denizli santral garajı mevcut yerinde mi kalacaktır? Yeni bir yere taşınacaksa bu yer neresidir?

2)Denizli santral garajındaki esnaf yeni yapılacak garajda da faaliyetlerine devam edebilecek midir?

3)Denizli santral garajında yıllardır faaliyet gösteren esnafın herhangi bir mağduriyeti olacak mıdır? Esnafın mağdur olmaması için Denizli Belediyesi ne gibi önlemler almıştır?
4) Denizli santral garajının mevcut yerine 35 katlı 100 metre yüksekliğinde bir otel yapılacak mıdır? Bu oteli kim yapacaktır? Bu otelin maliyeti ne kadardır?

5)Denizli bilindiği gibi 1.derece deprem bölgesidir.35 katlı 100 metre yüksekliğinde depreme dayanıklı bir bina yapılabilir mi?

6) Denizli santral garajının tadilat projesi ile 35 katlı otel yapımı için imar komisyonunda veya belediye meclisinden bir karar geçmiş midir?

7) Denizli santral garajına yapılacak 35 katlı otelin yapımı için Denizli Belediyesinin 35 milyon Türk Lirası dış kaynaklı kredi kullanacağı doğru mudur?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı