REKLAMI GEÇ

Eryılmaz: “Devlet neden müteahhitlik yapıyor”

Eryılmaz: “Devlet neden müteahhitlik yapıyor”

SP, Mart Ayı İl Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. SP Denizli İl Başkan Ahmet Eryılmaz, özelleştirmeleri eleştirerek, “2003-2017 yılları arasında 70 milyar oranında özelleştirme yapıldı. Bu ülkenin meraları boş dururken, buğday ithal ediliyor” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Nisan 2018 Pazartesi, 15:20

Saadet Partisi (SP) Denizli İl Teşkilatı, genişletilmiş Mart Ayı İl Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeleri Mesut Dağ ve Mehmet Akif Kocamanoğlu’nun ve çalışmasını gerçekleştiren mahalle temsilcilerinin katılımıyla SP Denizli İl Başkanlığı binasında gerçekleştirdi. İl Başkanı Ahmet Eryılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, birim sunumları ve İlçe faaliyet raporlarının alınmasıyla devam etti.

Hükümetin söylemlerinin doğruluğunu artık ölçemediklerini kaydeden Eryılmaz, “Uyum ve ittifak yasası konularında da ciddi tedirginliklerimiz var. Alınan bir kararla sandıkların taşınabilmesine ve birleştirilmesine karar verildi. Kararlar, seçimlere hile katar. Bir de seçmen listesi karma olarak düzenlenecek. Aynı apartmanda oturan komşular, farklı noktalarda oylarını kullanacak. Kimsenin kimseyi tanımaması için uygulamalar yürürlüğe giriyor. Seyyar sandıklar kurulacak. İnsanlara sandıklar kurulacak. Engelli kardeşlerimizin oy kullanma hakkı noktasında güzel bir uygulama ancak, belirttiğim gibi tereddütlerimiz bulunuyor. İhbar yöntemi uygulanacak. Sandığa müdahale edilecek. Hiç doğru adımlar atılmadı” dedi.

“YABANCI ŞEKER PİYASASINA YATIRIM YAPILIYOR”
Ak Parti’nin bütün politikalarını önündeki seçimlere göre şekillendirdiğini konuşmalarına ekleyen İl başkanı Ahmet Eryılmaz, partinin geleceğinin milli meselelerden daha önde tutulduğunu ve bu yüzden sorunların her geçen gün kronikleştiğini vurguladı. Eryılmaz, “2 buçuk milyon insanımız doğduğu toprakları terketti. Türkiye’de 50 il göç veriyor. Köyde kalan son çiftçi bile köyünden edilmek isteniyor. İktidar, Şeker Fabrikalarını satma kararı aldı. Fabrikalar, belirsizliklerle dolu bir özelleştirme programının içine alındı. Yabancı şeker piyasasına daha çok zemin hazırlanıyor. 1997-2003 yılları arasında ekili pancar alanı 500 bin hektar, bu alanlarda çalışan çiftçi sayısı da 498 bindi. 2015-2016 yılları arasında ekili pancar alanı 500 bin hektardan, 272 bin hektara düştü” diye konuştu.

“DEVLET NEDEN MÜTEAHHİTLİK YAPIYOR?”
“Geçmişte yapılanlar, yarın yapılacakların göstergesidir” Ddiyerek bazı kurumların rantlara kurban edildiğini belirten Eryılmaz, “Zamanında Et ve Balık Kurumu’nun kesimhaneleri kapatıldı. Bu alanlar, ranta kurban edildi. Şeker çok stratejik üründür. Devlet işletmecilik yapmaz, fabrika kurmaz diyorlar. Devlet o halde marketlere niye ucuz et getirtip sattırıyor? Devlet neden müteahhitlik yapıyor? Geçmişte ülkemizden kaçak koyun çıkardı. Şimdi ülkemize kaçak hayvanlar sokuluyor. Bu ülkenin meraları boş dururken, buğday ithal ediliyor. 1986-2003 yılları arasında 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, 2003-2017 yılları arasında 70 milyar oranında özelleştirme yapıldı” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Saadet Partisi’ni iktidarda görmek istediklerini belirten Eryılmaz, “Buna ulaşmayı amaçlayan çalışma planımızı oluşturduk ve hep birlikte bu çalışmaları başarıyla yürüteceğiz. Kutlu çalışmalarımızın hedefe ulaşması için her türlü gayreti gösterecek tevfiki Allah’tan bekleyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı