REKLAMI GEÇ

Tarhan eleştirilerine tepki

Tarhan eleştirilerine tepki

Anadolu Partisi İl Başkanı Dr. Cumhur Güner, 4 eski bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasına katılmayan Genel Başkan Emine Ülker Tarhan’a yönelik eleştirilere yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2015 Cuma, 14:54

Tarhan’ın oylamaya katılmama gerekçesi olan yüksek tansiyonun, önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini bir hekim olarak çok iyi bildiğini belirten Anadolu Partisi İl Başkanı Dr. Cumhur Güner, “Genel Başkan’ımız Sayın Emine Ülker Tarhan’ın oylamaya katılmaması ile ilgili kamuoyunda yapılan provakatif ve bilinçsizce çıkan negativite oluşturma girişimlerine İl Başkanı olarak ben Dr. Cumhur Güner ve MKYK üyemiz Zafer Bakırsoy ve Anadolu Partisi il ve ilçe teşkilatları olarak bir açıklama ile yanıt vermek zorunda hissettik. Öncelikle bu yanlış ve düşünülmeden çıkarılan söylemleri şiddetle kınıyoruz. 2002 yılından beri aynı meclisteki ayni partiler ve milletvekilleri hassas oylama dedikleri 21 Ocak’taki oylamaya gelinceye kadar nelere el kaldırdıklarını bir düşünmeleri gerekir. Örneğin sattırmam dedikleri memleketin demirbaşlarını sattırmadılar mı? Örneğin, hapishanelerde neyle sorumlu tutulduklarını bilmeden yatan Ergenekon ve Balyoz davalarında tedavisini yaptıramadan ölenleri görmezden gelmediler mi? Güneydoğu hadiseleri ve Oslo görüşmeleri bilinen gerçeklerdir. Yıllar boyunca halkın vicdanında yer alacak ayakkabı kutuları ve tapeler unutulmayacak senaryolara muhatap olmuştur. Daha bir çoklarını sıralamak mümkündür” dedi.

Memleketin tek sorununun Tarhan’ın oylamaya gitmesi olmadığını belirten Güner, “Gündemi bununla meşgul etmenin bir anlamı yoktur. Memleketin dertlerini bir kenara bırakıp Anadolu Partisi’ne çamur atılmaya çalışılıyorsa, bizler doğru yerdeyiz o zaman diye düşünüyoruz. Bizlerin var olma sebebi, vatandaşın açlık sınırının ve fukaralık sınırlarının altında yaşamasının nasıl düzeltileceğidir, vatandaşın cebinde olduğu söylenen 10 bin dolarların yerine konabilmesidir. Giderek % 30’ların üstüne çıkan memnuniyetsiz seçmenin, değerler üzerinden siyaset yapılmasından bıkıp, bir adım ilerleyemeyen yorgun ve yıpranmış mevcut partiler yerine Anadolu Partisi’nde birleşmesinden rahatsızlıklar başlamıştır. Bu tür söylemler bizleri daha da güçlendiriyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı