REKLAMI GEÇ

HDK yerel meclisler kuruyor

HDK yerel meclisler kuruyor

İl meclisleri oluşturmaya hazırlanan Halkların Demokratik Kongresi (HDK)HDP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel‘in katılımıyla Denizli’de toplantı düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2015 Pazar, 20:19

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) il meclisleri oluşturmak için ön hazırlık toplantısı gerçekleştirdi. Yeni oluşturulacak il meclisinde ise gençlik meclisi, kadın meclisi, ekoloji meclisi gibi kolların oluşturulacağı belirtildi.

Toplantıya HDP Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel ve çok sayıda HDP, HDK üyesi katıldı. Siyasal gelişme, HDK örgütlenmesi ve Barış süreci hakkında konuşan HDP Eş SözcüsüSebahat Tuncel, “ Her kaos yeni olanaklar sunuyor aslında. Rojava dönemi oluşan olumsuzlukların ardından yeni umutlar meydana geldi. AK Parti hükümeti Kobani’nin düşmesini bekliyordu, ama olmadı. Zafer Kobani’nin oldu ve bu olay esnasından bizim yanımızda olan halkımızın zaferi oldu. IŞİD’in yanında olan bu devlet hiç mi düşünmez. Yarın bunlara silahların döneceğini hiç mi düşünmezler” dedi.

HDP’siz yeni anayasanın olmayacağını savunan Tuncel, “AKP gidecek yerine HDP gelecek. Bizler kendimizi iktidar olmaya hazırlıyoruz. Biz iktidar olduğumuzda hırsızlık olmayacak, torpil olmayacak, özgürlüksüz bir düşünce olmayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı