REKLAMI GEÇ

İP, Meclis’e girdi

İP, Meclis’e girdi

29 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’den belediye meclis üyesi seçilen Gökhan Dikmen, partisinden istifa ederek İşçi Partisi’ne geçti. Dikmen’in istifası ile CHP’nin meclisteki sandalye sayısı 10’a düştü.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2010 Perşembe, 16:39

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde CHP ile anlaşan İşçi Partisi, iktidarın önüne geçmek ve Atatürk’ün yaratmak istediği tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşmak için CHP’yi desteklemiş, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerinde İP’in oyları CHP’ye gitmişti. Seçimlerin ardından geçen bir yıllık zaman zarfında, CHP Belediye Meclis üyeliği yapan Gökhan Dikmen yuvasına döndü. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında, CHP’den istifa ettiğini açıklayan Dikmen, “Artık yuvama döndüm. Bundan sonra mecliste yıldız parlayacak” dedi.

Yerel seçimlerde AKP iktidarına karşı durabilmek için CHP’ye destek verdiklerini kaydeden İşçi Partisi İl Başkanı Mustafa Güleç, “CHP’ye seçimlerde destek verdik. İşçi Partisi’nin oyları Belediye ve İl Genel Meclisi’nde CHP’ye gitti. Ancak belediye başkanlığında tutucu davrandılar. Ortak bir noktada buluşabilseydik bekli de daha etkili olacaktık” dedi.
İşçi Partili olan ve CHP’den belediye meclis üyesi seçilen Gökhan Dikmen’nin yuvasına dönmesinden mutlu olduğunu kaydeden Güleç, “Arkadaşımız bir yıldır bizim düşüncemiz ve fikirlerimiz ışığında CHP çatısı altında mecliste yer alıyordu. Aradan bir yıl gibi bir zaman geçti. Bundan sonra artık mecliste İşçi Partisi’nin yıldızı parlayacak” dedi.

Sözlerine çatısı altında bulunduğu CHP’den istifa ettiğini açıklayarak başlayan Dikmen, 29 Mart seçim sürecinde güç birliği yaptıklarını, bu çalışmanın başarıyla sonuçlandığını söyledi. Partisine dönme kararı aldığını kaydeden Dikmen, “29 Mart seçimlerinin ardından CHP çatısı altında 11 arkadaşımla birlikte Denizli Belediye Meclisi’nde ilimize faydalı olabilmek için çalıştık. Bu günden itibaren kararlı mücadeleme İşçi Partisi çatısı altında devam edeceğim. CHP çatısı altında bulunduğum süre için de bana desteklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kemalist devrimi tamamlamak ve Atatürk’ün bağımsız, başı dik, onurlu Türkiye hedefini devam ettirmek istediklerini dile getiren Dikmen, “Atamızın bize emaneti olan onurlu, şerefli ve tam bağımsız Türkiye hedefini gerçekleştirmek ve yeniden kurma mücadelesinde omuz omuza mücadele edeceğiz” diye konuştu. Dikmen’in istifası ile CHP’nin meclisteki sandalye sayısı 10 düştü. İşçi Partisi de Dikmen’in partiye geçmesi ile Denizli Belediye Meclisi’ne girmiş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı