REKLAMI GEÇ

Öztürk’ten “Liste skandalı”na sert tepki

Öztürk’ten “Liste skandalı”na sert tepki

Acıpayam’da ortaya çıkan liste skandalına bir tepki de İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk’ten geldi. Öztürk, “İYİ Parti olarak, devlete olan inanç ve güveni pekiştirmek için AKP tarafından ortadan kaldırılan kamuda giderek değerini yitiren ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitsizlik ilkelerinin yeniden hayata geçirilmesi vazgeçilmez önceliğimizdir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2018 Pazartesi, 15:16

Acıpayam Milli Eğitim Müdürü’nün mülakat sonucu idareci atamalarını daha mülakat sınavı yapılmadan WhatsApp aracılığı ile kazanacak olanların ismini açıklamasının tam bir aymazlık ve skandal olduğunu belirten Öztürk, adı geçen ve sınava gireceklerin bu durum karşısında şaibe iddiaları nedeniyle huzursuz olduklarını söyledi.

Öztürk, “Adı geçen isimler dışında mülakata girecek diğer çalışanlarında tümünün vicdanının kabul ettiği bir sınav olması kaçınılmaz bir durumdur. Sayın Valimizin açacağı soruşturma ile şaibe iddialarını ortadan kaldırılacağı inancındayız. Adalet ve Kalkınma Partisi yaptığı düzenleme ile sınavsız idareci atamalarının önünü açmış ancak Danıştay’ın bu düzenlemeyi iptal etmesi sonucu sınavsız idareci atayamayacağını düşünen İktidar benim yandaşım anlayışıyla kendisine yakın gördüğü çalışanları Kamu Kurumlarında idareci yapabilmek için mülakat düzenlemesini hayata geçirmişti. Bu düzenleme şaibe iddialarının artmasına neden olmuştur. Umarız ki bu açığa çıkan hadise vesilesiyle ittifak söylentilerinden kaynaklı; artık biz de rahat ederiz, bizim de önümüz açılır, bizi de bir yerlere müdür ederler umuduyla sabreden kamu personelinin de uyanışına sebep olur” dedi.

Bu iktidarın ancak kendilerine biat eden, kendilerinin yaptığı yanlışlara olur veren, ses çıkarmayan, kendi siyasilerinin bir dediğini iki etmeyen kamu personeline mertebe verdiğini ifade eden Yasin Öztürk, açıklamasında devamla şu görüşlere yer verdi: “Bunlar için liyakat değil sadakat, ehliyetli olmak değil yandaş olmak, tarafsız görev yapmak değil, aksine iktidar partisinin menfaatleri için her yol mübah anlayışını güden memurlar önceliklidir. Kamu personeli, halka karşı sorumlu, millet ve devlet menfaatlerini kendi ve bağlı bulunduğu siyasi parti menfaatinden önde tutmalıdır. Toplumun tüm kesimlerini temsil edebilme niteliğine haiz ehliyet, liyakat, kariyer, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerinin titizlikle uygulandığı bir kamu idaresi, partimizin birinci önceliğidir. İYİ Parti olarak Denizli kamuoyunun bilgisi olan Acıpayam Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki skandal ve buna benzer kamu kurumlarındaki haksız uygulamalarının takipçisi olacağımızın da kimsenin şüphesi olmasın. Kamu kurumları kimsenin babasının çiftliği değildir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı