REKLAMI GEÇ

Çapar: “Danıştay gereğini yapmıştır”

Çapar: “Danıştay gereğini yapmıştır”

İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bayram Can Çapar, andımız ile ilgili Danıştay kararını değerlendirdi, “Türk milleti adına karar veren Danıştay’ın gereğini yapmıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2018 Pazar, 11:28

Andımız ile ilgili Danıştay’ın verdiği kararı değerlendiren İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bayram Can Çapar, neden kaldırıldığını da anlattı.

Çapar, “Sözde çözüm süreci, 30 Eylül 2013 tarihinde açıklanan demokratikleşme paketi içinde okullarda okunması kaldırılmıştı. Gerekçe olarak ise özgür düşünme becerilerine ket vurulduğu iddia edilmiş, bununla birlikte milli şuura aykırı biçimde oy toplamak, bölücü terör örgütünün dayattığı etnik milliyetçiliğe sempatik gözükmek ve popülist davranmak adına Türkiye Cumhuriyetinin temel değerlerinden vazgeçmeyi esas alarak günümüzün iktidarınca andımızın okullarımızda okunmasına dair yönetmelik hükmü bakanlıkça yasal düzenlemeden çıkarılmıştı. Yine o dönem iktidarca yetinilmeyerek habur rezaleti yapılmış, çadır mahkemeleri kurulmuş, oslo’da pazarlıklar yapılmış, 29 Ekimde Peşmergeler davul zurnayla karşılanmış, analar ağlamasın denilerek vatan uğruna kan döken şehitlerimiz, şehit analarımız, gazi analarımız hiçe sayılarak; analarımızı kahredecek adımlar atılmış, üstüne de milliyetçiliğin ayaklar altına alındığı iktidar partisinin seçilenlerince meydanlarda haykırılmış ve bizi biz yapan dil, tarih, coğrafya birliği üzerine basılan ayak da halen kaldırılmamıştır. Milletimize edilen hakaretten de geri dönülmemiştir. Çözüm süreci ve geriye bıraktığı rezaletler, Türk milli menfaatlerinin, Türk varlığının, devleti ve ülkesiyle bölünmezliği esasının, Türklüğün tarihi ve manevi değerlerinin, Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılapları ile medeniyetçiliğinin karşısında korunma görmez” dedi.

Andımıza Türk milletinin gençleri olarak sahip çıktıklarını belirten Çapar, “Bilinsin ki varlığımız Türk varlığına armağan olsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı