REKLAMI GEÇ

İyi Parti il kongresini gerçekleştirildi

İyi Parti il kongresini gerçekleştirildi

İyi Parti’nin ilk olağan kongresi bugün gerçekleştirildi. Partide MHP ağırlıklı olan üye ve yönetim kademeleri merkez sağa doğru yöneldi. Eski merkez partilerden çok sayıda üst düzey siyasetçi İyi Parti’de bir araya geldi.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 11 Mart 2018 Pazar, 13:48

İyi Parti, Denizli’deki ilk olağan il kongresini bugün gerçekleştiriyor. Sarmaşık Düğün Salonu’ndaki kongrenin ilk saatlerinde salon tıka basa dolarken, dışarıda kalan partililer de oldu.

Başlangıçta Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski kadrolarının ağırlıkla oluşturduğu yönetim ve üyelerin sayısı arttıkça parti eski merkez partisinin siyasi kurtlarıyla güç kazanmaya başladı. İyi Parti kongresinde pek çok MHP, DYP, DP, ANAP ve AKP’li isim göze çarptı.

Kendisi de MHP il eski başkanlarından olan İyi Parti İl Başkanı Yasin Öztürk seçime tek liste ile gidiyor. Öztürk’ün listesinde Demokrat Parti il eski başkanlarından Zafer Bakırsoy, Ak Parti il başkan adaylarından Nuray Pakatçı, gibi isimler de yer alıyor.

Kongrede daha önce Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Demokrat Parti gibi merkez partileriyle MHP’de il başkanlığı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği, il genel meclis üyeliği ve belediye meclis üyeliği yapan pek çok isim yer aldı.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu’nun da katıldığı kongre sinevizyon gösterisi ile başladı. Sunumda ‘Çoban ateşi Denizli’den yapıldı’ vurgusuna sıklıkla başvurulurken, ‘cesaret’ teması işlendi. Partililere siyasi ve ticari baskı karşısında eğilmeyerek İyi Parti saflarında siyaset yapmanın  önemi anlatılırken sinevizyon gösterisi Meral Akşener’in Denizli ziyaretinden fotoğraflarla süslendi.

Kongrede Divan Başkanı olarak Musavvat Dervişoğlu seçilirken yardımcılığına DYP İl Genel Meclisi eski üyesi Abdi Baklan getirildi. Dervişoğlu yaptığı açılış konuşmasında İl Başkanı Yasin Öztürk’e övgülerde bulundu. Dervişoğlu salona gelişinde coşkulu bir şekilde karşılandı. Alanın her iki yanına dizilen partililer genel başkan yardımcısı ile selamlaşmak için birbirileriyle yarıştı.

İŞTE YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Tek liste ile gidilen seçimlerde Yasin Öztürk’ün başkanlığında 53 kişilik yönetim kurulu da belli oldu. Öztürk’ün yönetiminde yer alan isimler ise şöyle: Zeki Selavet, Ali akın, Ali Tavaslıoğlu, Alime Güngör, Ayşe Çelik, Ayşe Dayıoğlu, Ayşe Tomaşoğlu, Bilal Akgün, Cemalettin Baydar, Cemil Budat, Cevdet Çokakoğlu, Cumhur Güner, Engin Nikbay, Fatih Coşkun, Fitrek Uzkuç, Gülümser Gökçe Acar, Hasan Akgün, Hasan Cihan, Hasan Hüseyin Bozkurt, Himmet Kaynak, Hüseyin Ateş, Hüseyin Ay, Hüseyin Köseoğlu, Hüseyin Özdemir, İbrahim Sabuncuoğlu, İlmi Köse, İsmail Coşkunsu, Kerim Salur, Mehmet Buker, Mustafa Çobanoğlu, Nevin Öz, Nuray Pakatçı, Nurettin eyice, Orhan Düztabanoğlu, Özer Tunçtürk, Özkan Bosun, Pelin Çetinalp, Raziye Akışık, Salih Katrancı, Sertaç Sarıarslan, Süleyman Semerci, Tuncay Aslan, Şefik Süzgün, Şirin Ertuğrul, Şule Namlı, Tülay Şahin, Türkay Berberoğlu, Uğur Çizmecioğlu, Veli Çıtışlı, Yalçın Bedel, Yücel Yılmaz ve Zafer Bakırsoy

İŞTE ÖZTÜRK’ÜN KONUŞMASI
Kongre konuşan İl Başkanı Yasin Öztürk, “İyi Partili olmak demek değişime cesaret edebilmek ve hak bildiği yolda sonuna kadar mücadele etmek demektir” dedi. Öztürk, Türkiye’nin 16 yıl boyunca otokrasi kokan bir yönetimle ülkenin belirsiz mecralara sürüklendiğini kaydederek, “AKP iktidarının dayatmaları en üst düzeye geldi. Söyledikleri ile yaptıkları birbirine taban tabana zıt olan bu iktidar parlementoyu tasdik makamı durumuna getirdi. Ben yaptım oldu anlayışı ile millet iradesinden hızla uzaklaşan, muhalefete tahammülü olmayan, kendilerine biat etmeyen herkesi vatan haini damgasını, iftirasını atacak kadar fütursuzlar Türk Milleti’nin üstünde bir korku imparatorluğu oluşturdular. Böyle baskı dolu tek adam rejiminden kurtulmanın yolu doğru ve gerçekçi sosyal politikalar, bunları uygulayacak inançlı kararlı, cesur yürekli kadrolardan geçmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı