REKLAMI GEÇ

KURUL NE DERSE O!

KURUL NE DERSE O!

Denizli İl Genel Meclisinde konuşan DP Grup Başkanı Abdi Baklan, Pamukkale hakkında çıkan haberler ile ilgili olarak soru önergesi ile bilgi istedi. Konu hakkında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu Pamukkale’de yapılacak tüm çalışmalarda Koruma Kurulundan gelecek olan izinler ile çalışma yapacaklarını söyleyerek artık beklemede olduklarını söyledi

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2008 Pazartesi, 01:00

Geçtiğimiz aylarda Pamukkale ile ilgili yapılacak olan projelerde “24 saatte yıkarız, bir gecede inşa ederiz” diyerek Pamukkale’de yapılacak olan çalışmalar hakkında taahhütlerde bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Âdem Oklu dün geri adım attı. DP Grup Başkanı Abdi Baklan’ın Antik Havuz çevresinde yapılan çalışmalar ve kamuoyunda çıkan haberlere yönelik olarak verdiği soru önergesine sözlü olarak cevap veren Âdem Oklu Meclis üyelerini şaşırttı. “Artık Koruma Kurulu’nun kararlarını bekleyeceğiz” diyen İl Genel Sekreteri Âdem Oklu’ya Meclis üyeleri ise “Alıngan olmayın” dedi.

Kamuoyu açıklama bekliyor

Pamukkale’deki yıkımlar hakkında çıkan haberlerin ardından kamuoyunun yeterli bir açıklama duymadığını belirten DP Grup Başkanı Abdi Baklan konu hakkında verdiği soru önergesi ile açıklama istedi. Baklan, “ Doğal ve tarihsel yapısı ile UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan Pamukkale ören yerin de Kültür ve Turizm Bakanlığı Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma bölge kurulunun yazısında‘1. Derece Arkeolojik ve doğal sit alanında, Antik Havuz ve Jandarma Havuzu arasında kalan alanda yer alan saz köklerinin temizliğinin yapılması talebinin doğal dokuya hiçbir şekilde zarar vermemek şartı ile uygun olduğuna, ancak burada yapılacak olan temizlik çalışmalarının arkeolog, jeolog, hidrolog, ziraat mühendisi gözetiminde her aşamasının belgelenmesine çalışmaların bilimsel kazı tekniklerine göre yapılarak, uygulama sonucu ile ilgili ayrıntılı rapor ve belgelerin kurulumuza iletilmesine karar verildi” denilmektedir. Ancak koruma bölgesinde iş makineleri ile antik havuz çevresinde yapılan yıkımları fay kırıklarının ortaya çıkarılması için saz köklerinin temizliğini izledik. Bu güne kadar yapılan açıklamalar bizleri ve kamuoyunu tatmin etmediği için bu soru önergesinin verilmesi zarureti doğmuştur” dedi.

Kararları kurul verecek

Şubat Ayı İl Genel Meclisi toplantısında Pamukkale’de yapılacak olan çalışmalar ile ilgili olarak kısa sürüde bir çok işi başaracaklarını taahhüt eden İl Genel Sekreteri Adem Oklu dünkü açıklamasında ise artık kuruldan gelecek kararlara göre hareket edeceğini açıkladı. Yaptığı açıklama ile meclis üyelerini şok eden Âdem Oklu, “Pamukkale de yapılacak olan tük çalışmalarda Koruma Kurulu’nun izni geçerli olacak. Çalışmalarda raporlar ne diyorsa onu uygulayacağız. Projelerdeki kullanılacak olan çalışma yöntemlerini koruma kurulu belirleyecek ve bizler onu uygulayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı