REKLAMI GEÇ

Olimpiyatları protestoya çağrı

Olimpiyatları protestoya çağrı

Saadet Partisi ve Halkın Yükselişi Partisi il başkanları, Çin’in, Doğu Türkistanlılara ve diğer Müslümanlara zulüm ettiğini belirterek, Türkiye’yi, diğer Müslüman ülkeleri de yanına alarak, Çin Olimpiyatları’nı protesto etmeye çağırdı

/ DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mustafa Sezer ve Halkın Yükselişi Partisi (HYP) İl Başkanı Murat Yatağanbaba, SP’de ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye’yi ve diğer Müslüman ülkeleri, Çin Olimpiyatları’nı protesto etmeye çağırdı.

İki partinin il başkanlarının ortak hazırladığı metinde, “Çin, uzun zamandır Doğu Türkistanlı Türkler’e zulüm etmektedir. Doğu Türkistan’da camilere girmek yasaklanmıştır. Kadınlar, sokakta bile başörtüsü takamamaktadır. Din adamları tutuklanmakta, işkence hatta idam edilmektedir. Pekin ve Sanghay gibi büyük kentlerde, Uygur lokantaları kapatıldı ve Uygur Türkleri, Doğu Türkistan’a kovuldu. Pazarlar yıkıldı, kültürel soykırım uygulandı. Protesto amaçlı sokağa çıkan halka, terörist muamelesi uygulandı” denildi.

1997-1999 yılları arasında sadece Doğu Türkistan’da Çin’in 210 Müslüman’ı idam ettiğini ve idamların sürdüğünü belirten Mustafa Sezer ve Murat Yatağanbaba, TBMM’ye bu konularla ilgili bir önerge verilmesini istedi. Sezer ve Yatağanbaba, Çin’in Doğu Türkistan Türkleri’ne uyguladığı zulme karşı, meclisi protestoya davet ederek, “Bu protesto da en iyi biçimde, Türkiye’nin Çin Olimpiyatları’nı, diğer Müslüman ülkeleri de yanına alarak protesto etmesidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı