REKLAMI GEÇ

Sepetli eleştiri

Sepetli eleştiri

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, hükümetin ekonomi politikalarını, hazırladığı iki sepetle eleştirdi. ‘Hükümet sepeti’ adını verdiği sepete; raket, tenis topu, çalı süpürgesi koyan, ‘Vatandaş sepeti’ adını verdiği sepete de simit, ekmek ve peynir koyan Erçelebi, hükümetten, enflasyon oranlarını hesaplarken, vatandaş sepetini dikkate almasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2008 Cumartesi, 00:00

DSP Denizli Milletvekili Dr. Hasan Erçelebi, DSP İl Teşkilatı’nda yaptığı basın toplantısında, Türkiye’nin ekonomik gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Basının karşısında, elinde iki sepetle çıkan Erçelebi, hükümeti, suni gündem yaratmaktan vazgeçmeye çağırdı.

‘Hükümet sepeti’ adını verdiği sepete; raket, tenis topu, çalı süpürgesi koyan, ‘Vatandaş sepeti’ adını verdiği sepete de simit, ekmek ve peynir koyan Erçelebi, hükümetten, enflasyon oranlarını hesaplarken, vatandaş sepetini dikkate almasını istedi. Peynirin kilosunun 6-7 YTL’den, 13’e çıktığını, ekmeğin 6 YKR olduğunu belirten Erçelebi, hiçbir sepete koymadığı akaryakıtın fiyatının ise artık bilinmediğini, çünkü her dakika akaryakıta zam yapıldığını söyledi. Erçelebi, “Hükümeti, gerçek gündeme gelmeye davet ediyorum” dedi.

Türkiye’de tüm ekonomik göstergelerin alt üst olduğunu ifade eden Erçelebi, “MB tüm hedeflerinden vazgeçti. Ekonomi toz duman oldu. Tüm bunlar olurken, ücretliler, memurlar, emekliler eziliyor. Esnaf çok zor durumda. Hükümet, Temmuz’daki ücret artışlarında halkın sepetinde bulunan gerçek enflasyonun farkını vermeli. Aksi halde işler gittikçe zorlaşacak” dedi.

Ekonomiyle ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarının, ekonominin SOS verdiğini söylediklerini hatırlatan Erçelebi, “Kapanan şirket sayısı 16 bini aştı. Açılan ise onun yarısı kadar yok. Hükümet, çiftçinin borcunu bir sene erteledi. İyi yaptı ama esnafın geçim kaynağı da çiftçilerdir. Esnaf da borcunu ödeyemiyor. Esnafın da borçlarını ötelemeyi düşünüyor musunuz” dedi. Esnaf borcunu ödeyemeyince, onlara kefil olanların da zor duruma düştüğünü belirten Erçelebi, “ Mevcut uygulamalar ile ülke ekonomisi zincirleme olarak zor duruma düşecektir. Tüm halkın kapısında haciz memurları bekliyor” diye konuştu. Erçelebi, Bağ-Kur borçlarının da 3 ayda değil 1-2 ya da üç yılda ödenmesini istedi.

Tarımda, sanayide küçülme olduğunu ifade eden Erçelebi, “İthalat aldı başını gidiyor. Çare; yatırım, üretim, istihdam, verimlilik ve ihracatın artmasıdır. Başbakan, kişi başına düşen milli gelirin 9 bin 350 dolar olduğunu söylüyor. Asgari ücret ise 435 YTL. Aradaki fark nereye gidiyor? Eğer yandaşlarına gidiyorsa açıklasın” dedi.

Erçelebi, gerçek çözümün, AKP hükümetinden kurtulmak olduğunu belirtti.

Herkesin, dinlenmekten şikayetçi olduğunu ifade eden Erçelebi, “Biz de dinlenmemekten şikayetçiyiz. Başbakan Erdoğan, Genel Başkanımız Zeki Sezer’in türban meselesine ilişkin görüşlerini dinleseydi, kendisi de partisi de ülkemizde zarar görmeyecekti. Lütfen bizi dinleyiniz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı