REKLAMI GEÇ

Ümmet Kandoğan şoku

Ümmet Kandoğan şoku

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, partisinin kararını delerek TBMM Genel Kurul’una katıldı. Kürsüye çıkıp konuşma yapan Kandoğan, “Ben demokrasiye inandığım için buradayım” dese de DYP hakkında inceleme başlattı.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2007 Cuma, 00:00

357 oy alan Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanlığı umudu, ikinci tur oylamalara kaldı. TBMM Genel Kurulu, bugünkü(27 Nisan 2007Cuma) oturumunda 361 milletvekili oy kullandı. Seçilebilmesi için 367 oya ihtiyaç duyan Abdullah Gül’ün 357 oy alması, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci tura taşıdı….

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için toplanan TBMM Genel Kurulu’nun bugünkü oturumuna, partilerin kararına rağmen katılan DYP ve ANAP’tan 4 vekil damgasını vurdu.

TBMM’de 20 milletvekili bulunan Anavatan Partisi’nden Miraç Akdoğan ve Hasan Özyar, 4 milletvekili bulunan DYP’den ise Ümmet Kandoğan ve Mehmet Eraslan partilerinin kararlarını dinlemeyerek Genel Kurul’daki oylamaya katıldı.

DYP’li iki milletvekilinin genel kurula katıldığını gören partililer, genel merkezlerini eleştri faksı yağmuruna tuttu. Partililer Kandoğan ile Eraslan’ı iki yüzlü davranmakla suçlarken, parti yönetiminin gereğini yapmasını istedi.
DYP parti yönetimi gelişmeler üzerine, Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ve Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. DYP yarın genel idare kurulunu da olağanüstü toplayarak konuyu görüşecek.

TBMM Genel Kurul’unda söz alarak kürsüye çıkan DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan “Ben demokrasiye inandığım için buradayım” diye konuştu. Genel kurul sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kandoğan, istifa etmeyeceğini belirterek, konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacağını duyurdu..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı