REKLAMI GEÇ

Uysal: DP, meclise girecek 5. partidir

Uysal: DP, meclise girecek 5. partidir

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları için geldiği Denizli’de hayli iddialı konuştu. Meclise beşinci bir partinin girebileceği tartışmalarına değinen Uysal, “O parti, Demokrat Parti’dir” iddiasında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2015 Çarşamba, 14:47

Seçim gezilerini Denizli ile sürdüren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İl Binası’nda partililerle bir araya geldi. Düzenlediği basın toplantısında da ülke gündemi ve 1 Kasım erken genel seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

denizli-dp-genel-baskan-dp-meclise-girecek-ic

DEMOKRASİ AÇIĞI YAŞANIYOR
Türkiye’nin en büyük sorunun demokrasi açığı olduğunu vurgulayan Uysal, “Türkiye’nin en önemli meselesinin demokrasi açı olduğunu ifade ediyorum. Türkiye, bugün işlemeyen demokratik modelini, işlemeyen demokrasiyi işler hale getirebilir ise konuşulan tüm sorunların da çözüme kavuşacağı inancı içerisindeyiz. Ama bugün ülkenin meseleleri, Türkiye’nin gerçek gündemi konuşulması gereken yer olan TBMM’de konuşamaz hale geldi. TBMM, kişilere özel yasalar çıkarmakla meşguldür. Türkiye, maalesef bunu hak etmediği noktada. Demokrat Parti, geçmişti çok partili siyasi hayata geçmede ve Türkiye’nin kendisine yeni bir boyut, yeni bir derinlik katmasında önemli bir vazife yaptı. Bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu tarihi eşikte yeniden büyük vazifeye yapmaya hazırız” dedi.

“O PARTİ DEMOKRAT PARTİ”
Meclise beşinci bir partinin girebileceğine yönelik değerlendirme ve tartışmalara da değinen Uysal, “TBMM’de aslında 4. parti olarak DP yer almalıydı. DP’nin olmadığı mecliste koalisyon bile kurulamadı. O nedenle o belirtilen 5. parti Demokrat Parti’dir. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum” diye konuştu.

Eğitimden dış politikaya, ekonomiden seçim siteminin değiştirilmesine kadar seçim beyannamesinde yer alan konuları da anlatan Uysal, basın toplantısının ardından Denizli’den ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı