REKLAMI GEÇ

Yeşiller ve Sol Gelecek kriz ve ekolojiyi konuştu

Yeşiller ve Sol Gelecek kriz ve ekolojiyi konuştu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Denizli grubu tarafından düzenlenen “Ekonomik Ekolojik Krizin Nedenleri ve Sonuçları” başlıklı panel, TMMOB Konferans salonunda yapıldı. Panele HDP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü Eylem Tuncaelli konuşmacı olarak katıldı. Kalabalık bir dinleyici grubunun izlediği panel, soru cevap bölümünde dinleyicilerin aktif katılımıyla sonlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2018 Pazartesi, 14:39

Denizli’de çevre sorunlarının gündemden düşmediği bu dönemde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Denizli grubunun düzenlediği “Ekonomik Ekolojik Krizin Nedenleri ve Sonuçları” paneli çok sayıda dinleyiciden ilgi gördü. TMMOB İl binası konferans salonunda yapılan panel yaklaşık üç saat sürdü. Panele çok sayıda dinleyicinin yanı sıra, çeşitli sol partilerin yöneticileri ilgi gösterdi.

Ekonomist, Parti üyesi ve HDP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü, Çevre Mühendisi Eylem Tuncaelli’nin konuşmacı olarak katıldığı panelin yöneticiliğini Eğitim-Sen eski başkanlarından Hüseyin Öztürk yaptı.

Panelde ilk olarak söz alan Erol Katırcıoğlu, Türkiye ekonomisinin AKP iktidarları boyunca devam eden son 16 yıllık dönemini özetleyerek, günümüzde yaşanmakta olan sıkıntıların kökenlerinin uzun yıllara dayanan politikalarda yattığını belirti. 2008-2009 yılına kadar izlenen ekonomi politikalarının ekonomik büyüme için açıklanabilir olduğunu belirten Katırcıoğlu, ancak sonrasında %7’leri bulan büyüme rakamlarının bu günkü krizi hazırladığını ileri sürdü.

“Türkiye’de, Cumhuriyet döneminin ortalama büyüme rakamı %4 civarında” diyen Katırcıoğlu, “Bunun üstüne çıkan dönemler çok özel dönemlerdir ve sürdürülebilir değildir. AKP’nin, bu büyüme yüzdesinin sürdürülebilir olduğu iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Nitekim günümüzde geldiğimiz nokta bunu teyit eden bir krizle sonuçlanmıştır” dedi.

İkinci olarak söz alan Yeşiller Partisi Eşsözcüsü Eylem Tuncaelli, Türkiye’de yaşanmakta olan ekonomik krizin aynı zamanda ekolojik krizle eşgüdüm içşnde seyrettiğini açıkladı. Tüm dünyada yaşanan ekolojik sorunlardan örneklerle sunum yapan ve konuşmasına devam eden Tuncaelli, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşanmakta olan çevre sorunlarının giderek felakete dönüşme potansiyeli taşıdığını belirterek Büyük Menderes nehrindeki kirliliğin bu felaketler zincirinin bir halkası olduğunu söyledi.

Panel, dinleyicilerin panelistlere soruları ve yanıtlarla son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı