REKLAMI GEÇ

Ayhan: AKP kendi kaynattığı kazanda eriyor

Ayhan: AKP kendi kaynattığı kazanda eriyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, AKP iktidarının kendi kaynattığı kazanda erimeye başladığını, yolsuzlukla suçlanan bakanlarla ilgili Yüce Divan oylamasında verilen firelerin bunun en bariz örneği olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2015 Perşembe, 11:09

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında iktidara sert eleştiriler yöneltti. AKP’nin yüce divan oylamasındaki tavrıyla milletin vicdanında ebediyen suçlu olarak anılacağı bir döneme girdiğini söyledi. 

Oylamada verilen firelerin de iktidar partisindeki çatlağın derinliğini ortaya koyduğunu belirten Ayhan, “AKP sarsılmıştır, içindeki sızıntı büyümüştür. Siyasi bekalarını sağlam iradeye bağlayanların, milletin değerlerine, ahlak ve erdeme ne kadar değer verdikleri gözler önüne serilmiştir. Her şey milletimizin gözleri önünde cereyan etmiştir. Yolsuzluk ve rüşvet parmak hesabıyla aklanamaz. İktidar partisi onca baskıya rağmen 50’ye yakın fire vermiş AKP’deki derin çatlağın varlığı iyice gün yüzüne çıkmıştır. AK Partide artık KAOS görüntüsü hakimdir. AKP kendi kaynattığı kazanda erimeye başlamıştır. Dört eski bakan oy hesabıyla aklanamamış, üzerlerinde yapışan pek çok ithamdan arınmamıştır. AKP’nin bu olayı sandıkta temizleme planlarına da inanıyoruz ki aziz milletimiz izin vermeyecektir. Milletimiz artık uyanmıştır. Bazı AKP’lilerde bu uyanışa katılmaya başlamıştır. AKP’de tam bir Kaos yaşanmaktadır. Cumhurbaşkanı da ‘276’yı bulamadılar’ demiştir” dedi.

“O KOLU HALK KESECEK”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanların Yüce Divan’a gönderilmesi konusunda doğru bir irade ortaya koyamadığını savunan Ayhan, “. Makam odası Bakanlarca basıldığı söylenen Sayın Başbakan oylamaya bile katılmadan soluğu Avrupa’da almış, Davos’ta Başbakancılık oynamayı tercih etmiştir Sayın Başbakan Kolunu kesme cesaretini gösteremedi. Milletimize bir diyet borcu vardır. Milletimiz 7 Haziran günü o kolu kesecek Başbakan’a diyetini ödetecektir” dedi.

Ayhan, açılım süreci ve ekonomik gidişat konusunda da hükümete eleştiriler yöneltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı