REKLAMI GEÇ

Ayhan: Baas rejiminin altyapısını hazırlıyorlar

Ayhan: Baas rejiminin altyapısını hazırlıyorlar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Aylan İç Güvenlik Paketi olarak bilinen yasa tasarısının tek adam rejimine dayalı parti devletinin altyapısını oluşturma amacı taşıdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2015 Perşembe, 12:02

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında Özgecan cinayetinden, idam tartışmalarına, iç güvenlik paketi ve çözüm sürecine kadar birçok konuda hükümete sert eleştiriler yöneltti.

İktidar partisinin siyasi emelleri adına körüklediği toplumsal kin ve nefret söyleminin neden olduğu toplumsal cinnetin son noktasının Özgecan Aslan’ın hunharca katledilmesi olduğunu belirten Ayhan, “AKP cenahından ‘Asalım’ çığlıklarının yükselmesi şaşırtıcı değildir. Özellikle diplomat kökenli bir bakanın, ‘Benim kızıma yapılsaydı, silahımı alır, cezasını kendim verirdim’ demesi, AKP’li vekillerde daha ilk günden baş gösteren ‘İdam cezası geri gelsin’ tartışması, AKP’nin popülist söylem ile sorundan kurtulma ve gündem değiştirme çabasını ve yine AKP’li bir eski bakanın deyimiyle hukuk fukaralığını göstermektedir” dedi.

“İMRALI KANDİL’E SÖZ GEÇİREMİYOR”
Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ayhan, “İmralı, Kandil’e söz geçiremiyor. AKP ile PKK arasında kurulan al ver sürecine ciddi bir tıkanıklık daha yaşanıyor. İmralı canisi tarafından hazırlandığı ve 10 maddeden oluştuğu söylenen sözde silahsızlanma çağrısının, Kandil tarafından reddedildiği anlaşılmıştır. Umutsuzluğa düşen AKP ise bir kez daha, İmralı canisinin itibarını kandile karşı savunmak durumunda kalmıştır. Esasen AKP ile PKK anayasayı değiştirip milli ve üniter devleti parçalama, özerkliği inşa amacında hem fikirdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alanlara inerek AK Parti için 400 milletvekili istemesini de eleştiren Ayhan, “Milletvekili genel seçimlerini, Başkanlık sistemi oylamasına dönüştürme gayreti içindeler.Bu Yöntem AKP’yi seçim hezimetinden kurtarmak icat edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanının seçim meydanlarında boy göstermesi bundandır. Sayın Cumhurbaşkanının bir partiye 400 Milletvekili istemesi bir partiden milletvekili adayı olacak bürokratlara izin verip vermemesi seçim kanunu ve anayasal yetkilerin açık ihlalidir. Milletin vermediği Başkanlık yetkilerinin adeta de-facto kullanımıdır” diye konuştu.

“İÇ GÜVENLİK BAKETİ BAAS REJİMİNİN ALT YAPISI”
İç Güvenlik Paketi’nin de iktidar partisinin oluşturmaya çalıştığı Baas rejiminin alt yapısı ve ayak sesleri olduğunu ileri süren MHP’li Ayhan, “Kanun teklifi şekil açısından garabetler içeriyor. Hükümetin istediği düzenlemeler TBMM’de görüşülmeden geçirilmek isteniyor. Esas açısından ise tasarı kuvvetler ayrılığı ilkesi ile bağdaşmamakta yargı organlarınca yapılaması gereken işlevi idarenin emir ve talimatları ile yapılmasını getiriyor. İç güvenlik yasa tasarısı tek adam rejiminin kurulmaya çalışılan parti devletinin altyapısını oluşturmaktadır. PKK ile koalisyon ortağı olanlar kol kola girenler,Öcalan’la komisyonlar kuranlar Doğu ve Güneydoğu’yu KCK paralel devletine teslim edenler bu yasa ile hangi terörle mücadele edecektir?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı