REKLAMI GEÇ

“Erdoğan artık başbakan değil”

“Erdoğan artık başbakan değil”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, yaptığı basın açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Ayhan, “Kendisi 11 Temmuz itibariyle artık Başbakan değildir. AKP’nin yeni Cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2014 Perşembe, 16:28

MHP Denizli Milletvekili Ayhan yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. AK Parti’nin adayı başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istifa etmemesini de eleştirdiği açıklamasında, “AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı seçim rüşveti olarak tarihi bir yıkım projesini devreye soktuğu bu günlerde, TBMM’den geçirmeye çalıştığı Torba kanunla da yandaşlarına Seçim ulufeleri dağıtmaktadır.

Devletin imkânlarını kendi menfaatleri için gözünü kırpmadan kullanan AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı, eğer seçilirse, nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını,76 milyonun haklarını nasıl suiistimal edeceğini, kendisi ve partisinin iktidarını korumak adına nasıl istismar edeceğini, adeta şimdiden gözler önüne sermektedir.

Kendisi 11 Temmuz itibariyle artık Başbakan değildir. AKP’nin yeni Cumhurbaşkanı adayıdır. Dolayısıyla kendisine bu şekilde hitap edilmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 “AKP’NİN VİZYONU 3Y DİR”
MHP’li Ayhan, AKP’nin vizyonunun “Yalan, Yolsuzluk, Yıkım” vizyonu olduğunu ileri sürdüğü açıklamasını şöyle devam etti:  “AKP’nin gerçek vizyonu; hukuku ve yargıyı ayak bağı olarak gören, demokrasiyi ara istasyonlarda inilip, binilen bir araç olarak düşünen, eşitlik ve adalet değil, ayrımcılık ve kutuplaşmayı esas alan,  bölücülere kucak açan,’3Y’vizyonudur.Bu da ‘Yalan, Yolsuzluk, Yıkım’dır. AKP’nin Cumhurbaşkanı Adayı yürürlükteki Anayasayı yok sayıyor. Oldubitti ye getirerek kendini cumhurbaşkanı seçtirme değil, bahaneyle kendini kral ilan etmeye çalışıyor.”

“ÇEKEMİYORLAR”
AKP’nin  CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyasına saldırgan yorumlarda bulunmasını da mesleki kıskançlık ve çekememezlik olarak yorumlayan MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “Adaya ve muhalefet partilerine söyleyecek söz bulamayan ve iaşelerini yandaş olmakla elde edenler, ne yapacağını şaşırmış vaziyettedir. Koro halinde Sayın İhsanoğlu’na saldırıyorlar. Madem tanıtım kampanyası bu kadar kötü, niye üzerinde duruyorsunuz? Sizler için iyi değil mi?” diye sordu.

Ayhan, “Köşke tarzını yansıtacağını söyleyen AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı; Milletin aziz değerlerine bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Milletin gözünde ebedi bir saygınlığı ve müstesna bir yer olan Çankaya Köşkü’nü yalanın, Popülizmin, din istismarının merkezi haline getirmeyi hedefliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı