REKLAMI GEÇ

Ayhan: Rantlar kime gidiyor?

Ayhan: Rantlar kime gidiyor?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Parti’nin, Denizli’de de avanta ekonomisi uyguladığını öne sürerek. “Ben, TBMM’ye araştırma önergesi verdim. Denizli’de imar rantlarının kimlere gittiğinin, bunların nasıl elde edildiğinin çok net bir şekilde ortaya çıkarılması lazım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2015 Cuma, 13:52

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk ile birlikte Doğan Haber Ajansı’nın Denizli Bürosu’nu ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, 7 Haziran seçim süreci ile 1 Kasım seçim sürecinin farklı olduğunu söyledi. Ayhan, “1 Kasım öncesi ülkenin sıkıntısı büyük. Kaos ortamı var, şehitlerimiz geliyor, AKP vesayet altında olduğundan Başbakan Davutoğlu bağımsız karar alamıyor. Hem devleti hem hükümeti Cumhurbaşkanı yönetiyor. İç ve dış politikada sıkıntılar büyük” dedi.

‘AVANTA EKONOMİSİ UYGULANIYOR’
Muhalefetin 7 Haziran seçimleri öncesi verdiği vaatleri, hükümetin sıraladığını söyleyen Emin Haluk Ayhan, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran seçimleri öncesi Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara gitti ve işçilere, ‘Bunlar bu asgari ücreti veremez. Patronlar batar. İşçiler işsiz kalır’ dedi. Oysa AKP, bütün Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de avanta ekonomisini uyguluyor. Ben TBMM’ye araştırma önergesi verdim. Denizli’de imar rantlarının kimlere gittiğinin, bunların nasıl elde edildiğinin çok net bir şekilde ortaya çıkarılması lazım” dedi.

emin-haluk-ayhan-rantlar-kime-gidiyor-ic

‘BİRİLERİ BÜYÜK VURGUN YAPTI’
Ekonomiyle ilgili bakanların sözlerinin birbirleriyle çeliştiğini belirten Ayhan, Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklamalarının birbiriyle örtüşmediğini kaydetti. Emin Haluk Ayhan, “Zeybekci, ‘Ekonomide dolar alanın eli yanar’ demişti. 2013’ten bu yana dolar yüzde 50 arttı. Yılbaşından bu yana yüzde 25’in üzerine çıktı. Çok net bir şekilde söyleyebiliriz, bu avanta ekonomisinde kirli network, faizler, enerji ve inşaat sektörü yer alıyor. İktidar ve yandaşları bundan nemalanıyorlar. Dolar alanın eli nasıl yandı görüyoruz. Birileri büyük vurgun yaptı” diye konuştu.

‘PATAGONYA’NIN BAŞBAKAN YARDIMCISIYMIŞ GİBİ DAVRANIYOR’
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “AK deyip de şeffaflık ve yolsuzluklarla mücadele konusunda belli bir duruş ortaya koymazsanız, bu bir beka meselesi haline gelir” diyen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı eleştirdi. Ayhan, şunları söYledi:

“Ekonomide çıta olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı kullanmak istiyorlar. Sayın Babacan’ın ifadelerine baktığımız zaman çok sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Sanki, Türkiye’de başbakan yardımcısı değil, Patagonya’nın başbakan yardımcısıymış gibi davranıyor. Bir taraftan yolsuzlukların araştırılması gerektiğini söylüyor, bir taraftan da 17-25 Aralık yolsuzlukları ortaya çıktığında mecliste yapılan oylama malum. Ekonomi yönetiminin senkronize olmadığını, birbiriyle yakın hareket içinde olmadıklarını görüyoruz. Cumhurbaşkanının damadı, Ali Babacan’ın ekonomide çıta olamayacağını söyledi. Çünkü, onun ekonomik başarısının arkasında güçlü bir kamu maliyesinin olduğunu, güçlü bir kamu maliyesinin arkasında da, güçlü bir siyasi iradenin, yani Cumhurbaşkanının olduğunu beyan ediyor. Devleti yöneten ekonomik kadro birbiriyle çelişiyor. Yolsuzluklarla, genel anlamda ekonomiye nasıl mayın döşendiğini çok net bir şekilde görüyoruz. Faizler, enerji, perakende ticaret konusunda AKP’nin ekonomiye büyük ölçüde mayın döşediğini, büyük sıkıntıların ortaya çıkacağını net bir şekilde ifade etmek lazım.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı