REKLAMI GEÇ

Birtür: “Bu bir koalisyon değil”

Birtür: “Bu bir koalisyon değil”

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, son dönemlerde AK Parti ile devletin ve milletin bekasına kasteden iç ve dış mihraklara karşı birlikte hareket etme ittifakının koalisyon olmadığını belirterek, CHP İl Başkanı Ertemur’un açıklamalarına tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2018 Pazar, 11:49

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, yazılı bir açıklama yaparak son dönemlerde AK Parti ile olan birlikteliklerine ilişkin açıklama yaptı, eleştirilere cevap verdi.

CHP İl Başkanı Ertemur’un açıklamalarını “safsata” olarak nitelendiren Birtürk, “Son dönemlerde MHP ile AK Parti’nin, devletin ve milletin bekasına kasteden iç ve dış mihraklara karşı birlikte hareket etme konusundaki ittifakı çekemeyen, bu ittifakın hayata geçirilmesi halinde Türk siyasi tarihinde bir daha iktidar olamayacaklarını anlayan bazı çevrelerin, başta MHP ve onun genel başkanı ile dava arkadaşlarına fütursuzca saldırıya geçildiğine tanık olmaktayız” dedi.

Bunun son örneğinin CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur’un MHP’yi ve kendisini hedef alan açıklamalarının oluşturduğunu belirten Birtürk, “Ertemur, AK Parti ile MHP’nin yapacağı ittifakın, kapalı kapılar arkasında gizli ve kirli pazarlıkları kapsayan bir koalisyon olduğu safsatasında bulunmuştur. Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim ki, MHP’nin tarihinde asla Türk milletinden gizleyeceği gizli ajandası olmadığı gibi, devletin ve milletin bekasına ters düşen bir konuda da asla ittifak yapmayacağını başta Ertemur ve onun partisinin genel başkanı bilir. Partimiz, iktidar olma hevesi ile bir takım kirli oyunların ve oyuncuların arkasına takılmış olsaydı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun liderimiz Bahçeli’ye 7 Haziran seçimlerinden sonra ‘Gel seni Başbakan yapalım” teklifini kabul ederdi” dedi.

MHP ile AK Parti’nin iç ve dış düşmanlara karşı ittifakını koalisyon olarak değerlendirmenin siyasi bir cehalet olduğunu öne süren Birtürk, “Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyetine kasteden hainlere karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koymuştur. MHP’nin bu konudaki söylem ve fikirlerinin Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından da kabul görmesi, ülkenin zor bir dönemden geçtiği bu süreçte iktidara destek olmayı zorunlu hale getirmiştir. Kaldı ki yapılan görüşmeler, milletin gözü önünde, şeffaf bir şekilde gerçekleşmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı