REKLAMI GEÇ

Birtürk: Gelir, çayımızı içer gider

Birtürk: Gelir, çayımızı içer gider

MHP’de çalkantılı sürecin ardından görevden alınan İl Başkanı Yasin Öztürk’ün yerine atanan Cafer Birtürk, resmi görevlendirmenin yapılması ve yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından basın karşısına çıktı. İl yönetimini tanıtan, süreci özetleyen Birtürk, perşembe günü Denizli’yi ziyaret etmesi beklenen Meral Akşener ile ilgili de konuştu, “Gelirse kapımız herkese açık, çayımızı içer. yanında yer almamız, eşlik etmemiz mümkün değil” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2016 Salı, 15:36

MHP’de muhalif hareketin erken kurultay için bayrak açmasının Denizli’nin de aralarında bulunduğu bir çok ilde başkan ve yönetimler görevden alınmış, parti geçici süreyle kapatılmıştı.

İl Başkanı Yasin Öztürk ve yönetiminin görevden alınmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atanan yeni İl Başkanı Cafer Birtürk, resmi görevlendirmenin yapılması ve Ankara ziyaretinin basın toplantısı düzenledi.

LİSTEYİ HIZLA VE GİZLİ HAZIRLADIK
Genel Merkez tarafından kendilerine görevin tevdi edildiğini belirten Birtürk, hızlı ilerleyen süreçte 40 kişilik yönetim kurulunu belirlediklerini ve ankara’ya sunduklarını söyledi. Listenin onaylanmasının ardından yoğun talep aldıklarını dile getiren Birtürk, Genel Merkeze ikinci bir liste daha göndereceklerini, bunun üzerinde ciddi bir çalışma yapacaklarını kaydetti.

PARTİ 3 GÜN KAPALI KALDI
19 Şubat günü Genel Merkez talimatıyla partinin geçici süreyle kapatıldığın, 22 Şubat Pazartesi günü de sürecin tamamlanarak yeniden açıldığını anlatan Birtürk, “Pazartesi günü itibariyle il başkanlığımız resmen başlamış oldu” dedi.

İLÇE YÖNETİMLERİ GÖREVLERİNİN BAŞINDI
Genel Merkezin yalnızca il yönetimini görevden aldığını belirten Cafer Birtürk, ilçe yönetimlerinin görevlerinin başında olduğunu, onlarla ilgili bir tasarrufta bulunulmadığını kaydetti. Görevden alınan Yasin Öztürk’e destek açıklamalarının yapıldığı ile ilgili soruyu yanıtlayan Birtürk, “İlçeler görevinin başında. Genel Merkezimiz bununla ilgili bir tasarrufta bulunmadı. Tabi bulunmayacağı anlamına da gelmez. ancak, bu süreçte bizim bir değerlendirme yapmamız yanlış olur” dedi.

MERAL AKŞENER’İN DENİZLİ ZİYARETİ
Muhalif kanadın etkili isimlerinden Meral Akşener’in perşembe günü planlanan Denizli ziyaretini de değerlendiren Birtürk, “Biz genel başkanımızın arkasındayız. Çalışmaya geldik ve görevimizin başındayız. Muhalif kanat ile herhangi bir bağımız yok, olamaz da. MHP’ye gönül veren herkese kapımız açık. Meral Akşener parti teşkilatını ziyaret ederse çayımızı içer. Eşlik etmemiz, yanında yer almamız söz konusu olamaz” dedi.

SİYASİ PARTİLER YASASI AÇIK
Siyasi Partiler Yasası’nın açık, genel başkanlara verilen yetkilerin belli olduğunu dile getiren Cafer Birtürk, “Genel Başkanımız kurultay tarihini 18 Mart 2018 olarak açıkladı. Bundan sonra yaşanacak süreç MHP’yi bağlamaz. Mahkemenin vereceği karar da bunu değiştirmez. Bunu süreç net bir şekilde gösterecektir” dedi.

İMZALAR GERİ ÇEKİLİYOR
Muhalif kanattan imza verenlerin 70-80’inin geri çekildiğini, bir o kadarının da partiyle ilişiklerinin kesildiğini anlatan Birtürk, “Mahkeme süreci işletilse bile, bunların tespiti zaten iki yıl sürer” dedi.

SEÇİMLER ÖNCESİNDE BÖYLE ÇALIŞSALAR OYLAR DÜŞMEZDİ
Muhalif kesimin belli kişilerden oluştuğunu ve 2011’den bu yana parti aleyhinde çalışmalar yaptıklarını öne süren Birtürk, “Amaçları MHP küçülsün ve bizim olsun. Bu süreçte yaptıkları çalışmaları, ortaya koydukları mücadeleyi seçimler öncesinde yapsalardı da, partinin oyları bu kadar düşmeseydi. Ben sürecin bu kadar sert ilerleyeceğini düşünmüyorum. Muhalif kesim bizi anlayacak, yüzde 80’i geri dönecektir” dedi.

denizli-mhp-il-baskani-cafer-birturk-aciklama-ic

MHP’NİN YENİ İL YÖNETİMİ
Cafer Birtürk’ün başkanlığında oluşturulan MHP İl Yönetimi ise şu isimlerden oluştu:
Orhan Hakan Bilgin, Hasan Okur, Serdar Başer, Ahmet Yümsek, Ali Akan, Ali Taş, Alper Baysal, Hakan Çetinkaya, Nazmi Öznalbant, Nadir aybay, Cafer Başkaya, Selami Dereli, Cemil Budak, Zafer Kunaç, Münir Öner, Ramazan Altınay, Yurdahan Özhan, Ünal İncegür, Furgani Aytekin, İsmail Derici, İsmail Cirit, Himmet Karaboğa, Necdet Tun, Niyazi Ural, Hasan Çelikbilek, Ziya Gökalp, Ünal Aras, Servet Erten, Hüdaverdi Tiryaki, Davut Pak, Mehmet Gedikoğlu, Fethi Uygun, Hüseyin Erol, Hacer Erol, Bilal Türkoğlu, Muhammet Sevaşçı, Mehmet Uz, Mehmet Çelik, Salih Keskin ve Halil Öztürk.

Yorumlar

Ali   -  Bağlantı 24 Şubat 2016, 13:44

Koltuk sevdasını bırakın Vatan sevgisi olanlar koltuğu bırakmalı yoksa oy moy yok halka kulak verrrrr

ismail   -  Bağlantı 24 Şubat 2016, 13:10

yıllardır oyumu mhp ye veririm taaki son seçime kadar. bu ülkede
65 yaş üstü kişinin önemli bir imza atması gerektiğinde bile hastane raporu gerekirken bu koltuk sevdası nedir. bırakın gençlere kim olursa olsun genç olsun artık niye anlamıyorsunuz..

alicnkya   -  Bağlantı 23 Şubat 2016, 16:45

lütfen muhalefetlerin artık kan değişimleri lazım. Vebunu herkes biliyor

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı