REKLAMI GEÇ

Birtürk: Yeni Türkiye federal projenin adıdır

Birtürk: Yeni Türkiye federal projenin adıdır

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, “Yeni Türkiye” adı verilen projenin, ülkeyi federal bir yapıya dönüştürmenin adı olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Nisan 2016 Perşembe, 17:20

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yarın Ankara’da yapacağı il başkanları toplantısına katılacak olan MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, bu toplantıda kurultay süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti.

Olağanüstü kurultayla ilgili gelişmeleri de değerlendiren Birtürk, MHP’nin 6 milyona yakın seçmenin oyunu aldığını, partinin iç işleyişine mahkeme kararıyla müdahalenin yeni tartışmaları beraberinde getireceğini, siyasetin bağımsızlığına zarar vereceğini söyledi.

Kararın Yargıtay’da bozulacağına inandıklarını kaydeden Birtürk, “AKP’nin lokomotifliğini yaptığı, CHP’nin arka planda desteklediği ve esasında HDP’nin temsil ettiği zihniyete hizmet eden ‘Yeni Türkiye’, ülkemizi çok etnikli, çok dilli federal bir yapıya dönüştürme projesinin adıdır. Etnik kimlik siyasetiyle ülkeyi yönetenler sayesinde, Türkiye kendisine dayatılan toplumsal ayrışma, çözülme ve kargaşa programına esir edilmiş vaziyettedir. Ülkemizin toplumsal huzurunu, milli birlik bütünlüğünü ve devlet bekasını yok etmeyi amaçlayan bu ihanet projesine ortaklık yapmayan, karşı mücadele içerisinde olan MHP’den başka büyük bir siyasi güç ne yazık ki kalmamıştır. MHP’yi mahkeme kapılarına kadar sürükleyerek kabul ettirilmek istenen şey, Türkiye’yi yok oluşa sürükleyecek ihanet projesine ortak olmasıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı