REKLAMI GEÇ

Çözüm sürecini halka sorun

Çözüm sürecini halka sorun

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, son günlerin gündemdeki konusu çözüm sürecinin yol haritası için referandum önerdi, “Yürekleri yetiyorsa halka sorarlar” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2014 Cumartesi, 12:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, hafta sonunu Denizli’de geçiriyor. Parti binasında gündemdeki konuları değerlendirmek için toplantı düzenleyen Ayhan, özellikle son günlerin gündemdeki konusu çözüm sürecine yoğunlaştı.

İHANETİN YOL HARİTASI
Çözüm sürecini ‘ihaneti kurumsallaştırma çabası’ olarak değerlendiren Ayhan, “AKP, Türk milletinden sır gibi sakladığı ihanetin yol haritasını bölücü başına, kandile yollamaktan çekinmemektedir. AKP bunun hesabını millete nasıl verecektir” dedi.

“Ülke genelindeki Kobani olaylarında bölücü başının tahriklerdeki rolünü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan gündeme getiriyor ama suç duyurusunda neden bulunulmuyor?” diyen soran Ayhan, hükümetin tavrının ABD’ye göre değiştiğini iddia etti.

HANGİ SIFATLA MUHATAP ALINDI
Hükümetin PKK ve PYD’yi terör örgütü olarak kabul ettiğini söyleyen Ayhan, “Ancak Sayın Cumhurbaşkanı, çözüm sürecinde muhatap alıp karşısına oturabilmekte ve Türk milletine açıklayamadığı sözde yol haritasını, nasıl terör örgütünün ve onun elebaşının görüşüne sunabilmektedir? Bu yetkiyi kimden almaktadır?” ifadelerini kullandı.

YÜREKLERİ YETİYORSA
Çözüm süreciyle ilgili referandum önerisinde de bulunan Ayhan, “Türk milleti kendisine seçilmiş cumhurbaşkanı unvanını bölücü örgütle masaya otursun diye mi vermiştir? Eğer böyle düşünüyorsa sözde çözüm sürecinin yol haritasını önce aziz Türk milletinin onayına sunmak yerine niçin önce bölücü terör örgütüne ve onun elebaşının onayına sunuyor? Yürekleri yetiyorsa yıkım sürecinin sözde yol haritasını bu aşamada vatandaşlara ve aziz milletimizle paylaşsınlar, onların onayını istesinler” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı