REKLAMI GEÇ

Garip: “Vatan ve bayrak için bedel öderiz”

Garip: “Vatan ve bayrak için bedel öderiz”

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip, Türk milliyetçilerinin vatanı savunmanın bedelini işkencelerle ödediklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2017 Çarşamba, 18:23

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle açıklama yapan Yusuf Garip, vatan ve bayrak için ne bedel gerekirse ödemeye hazır olduklarını belirtti.

Garip, “3 Mayıs 1944 Türk tarihine Türklük, Turancılık davası olarak geçen bu olayda başta Hüseyin Nihal Atsız, Başbuğ Alparslan Türkeş ve beraberindeki 23 Türk milliyetçisinin yargılanmaları büyük tepki görmüş, Türk gençliği bu haksızlığa ve iftiralara karşı tek yumruk olmuş, yurdun dört bir yanından Ankara’ya akın etmişlerdir. Hüseyin Nihal Atsız hoca, sabah mahkemeye götürülürken ne görsün her taraf sallanıyor. ‘Canımız Atsız’a feda olsun’ sesleriyle yer gök inliyordu. Bu ses, bu kalabalık, bu haykırış Türk milliyetçilerinin sesiydi. Sonrasında Başbuğumuzun Atsız’a yazdığı mektupları bahane edilerek o da davaya dahil edilir ve akabinde 23 Türk milliyetçisi tutuklanarak yarım metrekarelik alana sahip olan tabutluklara mahkum edilir” dedi.

“Türk milliyetçileri Türklüğü savunmanın bedelini işkencelerle ve tabutluklarla çile ve zulme göğüs gererek ödemişlerdir” diyen Garip, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ama o gün yanan meşale asla sönmeyecektir. Başta Başbuğ Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milliyetçileri ne millet sevgisinden ne de Türkiye sevdasından vazgeçmişlerdir. Yapılan işkenceler onların Türk vatanına bağlılıklarını ve sevdalarını asla azaltmamış, aksine büyütmüştür. 3 Mayıs onun için Bayram. Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bu milletin kaderini değiştiren istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin kervanına katılan, hain kurşunlara hedef olan genç vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı