REKLAMI GEÇ

MHP’de ‘Hayır’cı teşkilatlar feshedildi

MHP’de ‘Hayır’cı teşkilatlar feshedildi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde, referandum için ‘Hayır’ diyen Buldan, Serinhisar ve Bozkurt ilçe teşkilatlarında yönetim kurulları genel merkez tarafından feshedildi. Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul ve Serinhisar İlçe Başkanı Mehmet Averi de partiden kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2017 Cuma, 12:10

MHP teşkilatlarında şok üstüne şok yaşanıyor. Bugün referandumda hayır diyeceklerini açıklayan Buldan İlçe Teşkilatı ile daha önce benzer açıklamalar yapan Serinhisar MHP teşkilatı ile Bozkurt MHP jet hızla genel merkez tarafından feshedildi.

BAHÇELİ’YE GÖNDERME YAPMIŞTI
MHP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul, 16 Nisan’da yapılacak Yeni Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum öncesi yaptığı açıklamada, genel merkezin aksine, ‘hayır’ diyeceklerini açıklamıştı. Tuğrul açıklamasında, Buldan MHP İlçe Teşkilatımızın ‘hayır’ı parlamenter sistemin devamlılığını istemekten başka bir şey değildir. Genel Başkanımızın yasama, yürütme ve yargının tek adama bağlandığı yetkilerin gelecek dönemlerde mevcut cumhurbaşkanının siyaset arenasından çekildikten sonra hangi zihniyette bir insanın eline geçeceğini öngörememesini endişe ile karşılamaktayız” ifadelerine yer vermişti.

GENEL MERKEZ ZAMAN KAYBETMEDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, bu açıklamanın basına yansımasından hemen sonra harekete geçti ve parti tüzüğünün 52. ve 54. maddelerini harekete geçirdi. Genel merkezden, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin tarafından yapılan açıklamada, Denizli’nin Buldan, Serinhisar ve Bozkurt ilçe teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından parti tüzüğünün 34. maddesine göre yönetim kurullarının feshine karar vermiştir. İlçe Başkanları Mehmet Tuğrul, Mehmet Averi ve Meral Kocaman hakkında kesin ihraç talebi ile disiplin sevk işlemi başlatılmıştır” denildi.

MHP Bozkurt İlçe Başkanı Meral Kocaman, Şubat başında görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı