REKLAMI GEÇ

Doğu Türkistan için toplandılar

Doğu Türkistan için toplandılar

Ülkü Ocakları üyeleri, Çin’deki zulümden kaçan ve Taylan’da mağdur durumda olan Doğu Türkistanlıların Türkiye getirilmesi için imza kampanyası düzenledi. Delikliçınar Meydanı’nda toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, Çin’e karşı net bir tavır ortaya koymamakla suçladıkları AK Parti hükümetini protesto etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2015 Çarşamba, 17:44

Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen protesto gösterisine çok sayıda Ülkü Ocağı üyesi katıldı. Yapılan açıklamada, Çin’in Doğu Türkistan’daki Türklere yaptığı zulüm kınandı, oradan kaçarak Taylan’da mağdur durumda kalan Doğu Türkistanlılara yardım eli uzatılması istendi. 

Doğu Türkistan halkın için başlatılan imza kampanyasının bugün itibariyle sonlandırıldığını belirten Ülkü Ocakları Basın Yayın Sorumlusu Hasbi Atak, “Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türk’ünün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir. Firavuna karşı net bir tavır göstermeyen, Musa’nın yanında olduğunu hissettirmekten aciz olan, susarak olası bir tavır göstermeyen, Musa’nın yanında olduğunu hissettirmekten aciz olan, susarak olası bir katliama zemin hazırlayanları, vicdanlarda mahkum ederek, bu samimiyetsiz yaklaşımı tarihe kara bir not olarak düşeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Ulaş   -  Bağlantı 14 Ocak 2015, 17:56

Boş işler müdürleri. Memleket refaha erdi doğu türkistan kaldı. Hem bi kere asıl Türk onlar sen değilsin ki? Sana noluyor?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı