REKLAMI GEÇ

Garip: Atıksu bedeli vatandaşa iade edilsin

Garip: Atıksu bedeli vatandaşa iade edilsin

Su faturalarına yansıtılan 5 lira 90 kuruşluk katı atık ve atık su  bedelinin alınmaması yönündeki kararın doğru bir karar olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup başkan Vekili Yusuf Garip, bugüne kadar alınan katı atık ve atık su bedellerinin vatandaşa geri ödenmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2015 Pazar, 11:46

2015 yılı DESKİ su ücretleri tarifesinin ‘ kabulüne ilişkin meclis kararının’ iptali için Denizli İdare Mahkemesinde  dava açtığını  hatırlatan Av. Yusuf Garip,  katı atık toplama bedeli- atık su bedeli adı altında alınan bedelin haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirtti. Garip, yargılamanın halen devam ettiğini ve muhtemelen 1 Kasım seçimlerinden önce davanın karara bağlanma ihtimali olduğunu vurguladı. 

O PARALARI VATANDAŞA İADE EDİN
MHP’li Garip, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası ve 1 Kasım 2015 erken seçimleri öncesi, Katı atık toplama bedeli- atıksu bedeli adı altında alınan bedelin alınmamasına yönelik alınan kararın doğru olmakla birlikte zamanlamasının manidar olduğu ifade etti. Garip, “Alınan bu karar, bir bakıma bugüne kadar vatandaşlardan haksız ve hukuka aykırı bir şekilde alındığının ilanıdır. Bu karar, belediyenin vatandaşa sunduğu ayrıcalık değil, uzun zamandır vatandaşımızdan hukuk ve hakkaniyete aykırı olarak alınan hakkın ( paranın) teslimidir. Belediyenin bugüne kadar vatandaşlarımızdan atıksu bedeli altında topladığı paraları da iade etmesi gerekir” diye konuştu.

SU FİYATLANDIRMASINDAKİ ADALETSİZLİĞİN DE GİDERİLMESİ GEREKİR
2015 yılı DESKİ su ücretleri tarifesinde ilçeler, beldeler ve daha önce köy iken mahalleye dönüşen yerlerde su birim fiyatları arasındaki adaletsizliğin halen devam ettiği, ve bu konuyu da MHP olarak yargıya taşıdıkları söyleyen Garip, “1 Kasım seçimlerinin ilçelerimiz, mahallelerimiz ve beldelerimiz arasında hakkaniyete aykırı bir şekilde farklı su birim fiyatlandırmasını vatandaşımıza layık gören ve zihniyetten hesap sormak için bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı