REKLAMI GEÇ

Garip: Belediyelerin ahlak zabıtalığı görevi yok

Garip: Belediyelerin ahlak zabıtalığı görevi yok

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Garip, belediyelerin ahlak zabıtalığı yapma gibi bir görevi olmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2014 Pazar, 11:18

Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği huzur toplantısında, ‘‘Buradan aleni duyulsun… Apart olan her yere gireceğiz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e yanıt MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Garip’dan geldi. Yasalarda belediye başkanına verilen görevlerin açıkça belirtildiğini anımsatan Garip, yasalarda açıkça yetki verilmediği halde ‘‘apart olan her yere gireceğiz’’ sözünün hukuk devletinde kabul edilemez bir durum olduğunu vurguladı.

Belediye Kanunu’nun 38. maddesinde belediye başkanınlarının görev ve yetkilerinin net şekilde tanımlandığını, konutlara girip ahlak zabıtalığı yapmak gibi görev verilmediğini ifade eden Garip, “Anayasanın 20. maddesine göre, herkes özel hayatı ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Hakim kararı olmadıkça, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça kimsenin üstü, özel kağıtları ve eşyası aranamaz ve bunlara el konulamaz. Anayasanın 21. maddesine göre de konut dokunulmazlığı vardır, kimsenin konutuna dokunulamaz” dedi.

“YETKİSİ YOK”
Pamukkale Belediye Başkanı’nın yasayla verilmemiş bir yetkiyi kullanamayacağının altını çızen Garip, anayasada yer alan bu emredici hükümler var iken, ‘apart olan her yere gireceğiz’ sözünün hukuk devletinde kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Bu açıklamasını fiilayata geçirdiği takdirde Gürlesin’in anayasal bir suç işleyeceğini savunan Garip, “Sayın Gürlesin’in bu açıklamasıyla; gerçekten herkesin konutlarına girerek yasalarda kendisine verilmeyen bir yetkiyi mi kullanmak istemektedir? Yoksa apart işletmeciği yapan kişilere ya da apart adı altında kullanılan yapıları yapıp satan ve kullananlara göz dağı mı vermektedir? Veya bir dönemin başbakanı, şimdiki cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylar önce apartlar ile ilgili açıklamalarına atıf yaparak, bir yerlere ‘Erdoğan’ın izinden gidiyorum’ mesajını vermeye mi çalışmaktadır?” diye sordu.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 1 Aralık 2014, 00:31

Madem hükümetten yanasınız, belediye olarak, devlet olarak bir yatırım yapın Denizli’ye de “devlet de yatırım yapıyor” diyelim. Parkla, bahçeyle, yolla olmuyor yatırım. Herşey görsellik değildir. Yurt yapın Denizli’ye yurt. Demekki mevcut yetmiyor.

vatandaş   -  Bağlantı 30 Kasım 2014, 20:10

Fuhuş varsa adli suçtur, gereğini polis yapar. Bunun dışında, 18 yaşını dolduran kişilerin özel hayatı belediye başkanı dahil kendileri dışında hiç kimseyi ilgilendirmez. Laik ülkelerin ahlak zabıtalarına gereksinimi yoktur.

ibram   -  Bağlantı 30 Kasım 2014, 17:15

aparları denetlemek kolay işinize geliyorsa pamukkale ilcesindeki 4.5 yıldızlı otelleri denetleyin ögrenci nerde durcak ilk önce başkan kendi iş yerlerini denetletsin bakalım dünya kadar ev var ögrenci gelsin diye bi sürü okul yaptınız

haydar   -  Bağlantı 30 Kasım 2014, 16:07

belediye başkanı veya diğer kamu görevlileri ancak suç varsa bu durumda müdahil olabilir başkasının ahlakını sorgulamak işleri olamaz.

basicman   -  Bağlantı 30 Kasım 2014, 13:54

kazanma aracı olarak gördüğü bu olayın,sosyal olarak açmış olduğu yara nasıl tedavi edilecek?hep aynı tarz kişilerin oyuncağı olmuş bu durumu nasıl disipline edeceğiz bunun cevabını dürüstçe araştırma ve cevap arama seçeneğini bir muhalefet olarak

kınıklılı   -  Bağlantı 30 Kasım 2014, 12:37

Ruhsat vermeyin artık apartlara, yeni yspıların cogu apartlardan olusuyor. Yakında denizlide ailecek oturulacak mahalle ve ev kalmayacak. Ogrenciler icin yeterli yurt yapilsa sorun kokten çözülür.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı