REKLAMI GEÇ

İSTEDİĞİNİ BATIRMA YETKİSİ İSTİYORLAR

İSTEDİĞİNİ BATIRMA YETKİSİ İSTİYORLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AKP’yi hedef alan çok sert açıklamalar yaptı, ekonomideki tablonun iç açıcı olmadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2016 Salı, 15:15

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ramazan bayramının ilk gününü seçim bölgesi olan Denizli’de partilileri ile geçirdi. Bayramlaşma sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayhan, Türkiye’nin ekonomik göstergelerinin kötü olduğuna vurgu yaptı, hükümetin yeni düzenlemeler ile yeni sorunları beraberinde getirdiğini söyledi.

İSTEDİKLERİNİ BATIRACAKLAR
Türkiye’nin geldiği durum itibariyle iyi yönetilmediğini söyleyen Ayhan, “Ekonomi sıkıntılıdır. İcra daireleri yoğun çalışmaktadır. Diğer taraftan iflas ertelemeleri artmaktadır. Kangren olmuş problemler giderek yükselmektedir. Ülke ve şirketler kayyumla yönetilmeye doğru yönelmeye başlamıştır. Diğer taraftan kayyum yetkisinin artırılmasıyla, sorumlulukların sınırlandırılmasıyla müsade ve hükümleri uygulanmak istenmektedir. Hükümet istediğini batırabilme yetkisi istemektedir.

Çekten hapis cezası kaldırılırken ‘bu orta çağdan kalma bir ceza metodu’ diyen bakanlar şimdi acaba ne diyeceklerdir? İhracatın, dış ticaretin hali meydandadır. Cari işlemler açığı azalmasına rağmen kaynağının belirsiz finansmanla sağlandığını gayet açık ve net bir şekilde ifade edebiliriz. Siyasetin yeniden dizayn edilmek istenmekte. Bunu da saray gerçekleştirmektedir” dedi.

GERİYE DÖNÜŞ BAŞLADI
Türkiye’nin problemli bir alana doğru hızla sürüklendiğini kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Hükümet kurtarmak istediği alanlar için yeni yeni paket getirmeye çalışıyor. Madem ülkenin durumu iyi niye bunlara ihtiyaç duyuyorsunuz?
‘Muhalefet vaad ettiklerini yaparsa şirketler iflas eder” diyen bakanlar bu duruma ne diyeceklerdir. AKP’nin kayyum ile icra iflasla ilgili politikalarında geriye dönüş başlamıştır. Bunun sebebi ekonomik sorunların giderek artmasıdır. Önümüzdeki dönemde yaşanacak sıkıntı bugünden net bir şekilde görülmektedir. İhracatın, dış ticaretin hali meydandadır. Büyüme ise tüketim kaynaklıdır.
Önümüzdeki dönemde gerek siyaseten gerekse ekonomik anlamda Türkiye sıkıntılara gark edilmek üzeredir. Bugünkü politikaların dönüşleri de önümüzdeki dönemde ülkeyi sıkıntıya sokacaktır” diye konuştu.

BİRİLERİ GÖTÜRDÜĞÜ PARALARI GERİ Mİ GETİRECEK?
Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl kazanıldığı belli olmayan, hangi şartlarda Türkiye’ye geleceği belli olmayan paranın Türkiye’ye kabulü ile ilgili getirilmek isteyen mevzuat değişikliğini ben net olarak maliye bakanına sordum. Size dışarıdan yoğun bir şekilde parayı Türkiye’ye getireceğini beyan eden, bunun için müracaat eden kimse var mı diye sordum? Bunu Denizli’deki sayın bakana da sorarız. Böyle bir hukuki düzenlemenin Türkiye’ye ne kadar kaynak getireceğini bilmeden, etki analizini yapmadan nasıl getiriyorsunuz. Damga vergisini kaldırınca Türkiye’ye yatırım mı yağacak? Bunların mantıklı bir şekilde ortaya konması lazım. Kara paranın Türkiye’ye getirilmesi ile ilgili olayda bir müracat var mıdır, yoksa kimin ne getireceğini, ne kadar getireceğini bilmiyorsunuz demektir. Dünyanın kara para merkezi olması gibi bir ithamla da karşı karşıya kalabiliriz.
Dolayısıyla bunları çok iyi incelemek lazım. Eskiden beyan da vardı, vergi de vardı. Kimin taahhüt ettiği kimin getirdği belliydi. Şimdi bütün bunları ortadan kaldırıyorsunuz. Kimin için yapıyorsunuz? Neden yapıyorsunuz? Türkiye böyle paraya mı ihtiyaç duuyor? Yoksa birileri götürdüğü paraları tekrar dışarıda emin olmadıkları için ne olur olmaz diye Türkiye’ye geri mi getirmek istiyor?”

VATANDAŞLIK NEYİN KARŞILIĞINDA VERİLİYOR
Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkının verilmek istenmesine yönelik de eleştirilerini sıralayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, “Suriyeden gelen insanları vatandaş yapmaya çalışıyor. Önce neyi beyan etmişti hükümet; açık ve net şekilde bunların geri gideceğini… Ondan sonra bunların mülteci sıfatıyla bulunacakları ifade edilmişti. Daha sonra da Suriye’nin kuzeyinde tampon bölge oluşturup oraya gönderecekti. Şimdi de vatandaşlığa kabulü konusunda beyana başladılar.

Suriye konusundaki politikalarının iflas ettiğinin açık seçik beyanıdır bu durum. Biz buna karşıyız.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı neyin karşılığında verilmektedir. AKP’nin geçmişten beri uyguladığı politikanın sakatlığını net bir şekilde ortaya koymuştur bu durum. Bunu acaba kim taviz olarak vermektedirler? Acaba bu neyin karşılığıdır? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının nasıl kazanıldığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğu açık ortadadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı