REKLAMI GEÇ

MHP Denizli İl Yönetimi’nde istifa bilmecesi

MHP Denizli İl Yönetimi’nde istifa bilmecesi

Denizli MHP’de istifa bilmecesi yaşanıyor. Altı isim yönetim kurulundan istifa ettiğini dilekçeyle il yönetimine bildirirken, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, genel merkeze gönderilen ve İl Emniyet Müdürlüğü dahil resmi makamlara verilen listeyi açıkladı. 32 kişilik listede istifa ettiğini söyleyen yöneticilerin isimleri bulunmuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2016 Salı, 16:24

MHP’de ilginç bir istifa trafiği yaşanıyor. Yasin Öztürk başkanlığındaki MHP İl Teşkilatı’nın genel merkez kararıyla kapatılmasının ardından il başkanlığına atanan Cafer Birtürk’ün basın toplantısıyla açıkladığı 40 kişilik il yönetimi listesinde isimleri yer alan Cemil Budak, Ünal İncegür, Hüseyin Erol, Selami Dereli, Hacer Erol ve Hüdaverdi Tiryaki istifa ettiklerini açıkladı.

BU LİSTEDE İSİMLERİ YOK
Budak, İncegür, Erol, Dereli, Erol ve Tiryaki’nin il yönetiminde istifa ettiğini açıklamasının ardından yaptığımız araştırmada, genel merkez ile İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer resmi kurumlara verilen yönetim kurulu listesinde 32 ismin yer aldığını gördük.

İŞTE YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Görev dağılımının ardından genel merkeze gönderilen yönetim kurulu listesinde Cafer Birtürk, Orhan Hakan Bilgin, Hasan Okur, Serdar Başar, Ali Akan, Ali Taş, Alper Baysal, Hakan Çetinkaya, Nazmi Öznalbant, Oğuz Aybar, Cafer Başkaya, Zafer Kunanç, Münir Öner, Ramazan Altınay, Yurdahan Özhan, Firgani Aytekin, İsmail Derici, İsmail Cirit, Himmet Karaboğa, Necdet Tun, Niyazi Ural, Ziya Gökalp, Ünal Aras, Servet Erten, Davut Pak, Mehmet Gedikoğlu, Fethi Uygun, Bilal Türkoğlu, Muhammet Savaşçı, Mehmet Uz, Mehmet Çelik ve Salih Keskin’in isimleri bulunuyor.

DERELİ: YÖNETİM KURULU ÜYESİ DEĞİLİM
Bu gelişmeler üzerine görüştüğümüz Selami Dereli, il yönetimine bir dilekçe verdiğini doğruladı. Dereli, “Ancak, resmiyette yönetim kurulu üyesi değildim. Dolayısıyla bu dilekçenin bir hükmü yoktur. Ben sadece görev alamayacağımı bildirmek istedim” dedi.

İNCEGÜR: DİLEKÇE VERDİM
İstifa ettiği söylenen, anca 32 kişilik listede ismi yer almayanlardan birisi olan Ünal İncegür de, “MHP İl Yönetimi’nden istifa dilekçesi verdiğiniz söyleniyor, doğru mudur?” sorumuza, “Evet bir dilekçe yazdım, imzaladım” yanıtını verdi.

BİRTÜRK: 32 KİŞİLİK LİSTEDE YOKLAR
MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ise, istifa ettiği söylenen 32 kişinin görev dağılımının ardından MHP Genel Merkezi’ne sunulan ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne verilen listede isimlerinin bulunmadığını söyledi. Bu isimlerin basın toplantısıyla açıkladığı listede yer almasıyla ilgili olarak da “Yönetime girmek için çok talep vardı, girdiler” ifadesini kullandı.

2 İSİM DAHA YOK
Bu arada, Birtürk’ün il başkanlığına atandıktan sonra açıkladığı 40 kişilik listede isimleri bulunan Ahmet Yümsek ve Hasan Çelikbilek’in de genel merkeze gönderilen 32 kişilik listede isimlerinin bulunmadığı görüldü.

GÖREV DAĞILIMI TAMAM
MHP İl Yönetim kurulu’nda görev bölümü de yapıldı. Oğuz Aybay, (teşkilattan sorumlu), Cafer Başkaya, Yurdahan Özhan, İsmail Cirit, Ziya Gökalp ve Muhammet Savaşçı il başkan yardımcısı oldu. Alper Baysal il sekreteri, Zafer Kunanç da muhasip üye olarak görev yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı