REKLAMI GEÇ

Birtürk: “Ak Parti sözcülerinin uygunsuz söylemleri ittifakı bozdu”

Birtürk: “Ak Parti sözcülerinin uygunsuz söylemleri ittifakı bozdu”

Türkiye AK Parti ile MHP arasında ittifak iplerinin kopmasına kilitlendi. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, gelinen süreci değerlendirdi. Birtürk, “AK Parti sözcülerinin uygunsuz söylemleri ittifakı bozdu” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2018 Salı, 17:01

Türkiye, bir süredir AK Parti ile MHP arasında 24 Haziran seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakı’nın çatırdamasına kilitlenmişti. Bugün sabah saatlerinde grup toplantısında konuşan ve son dönemlerin en net çıkışını yapan Devlet Bahçeli, iki parti arasındaki ittifakın bittiğini duyurdu.

Siyasi çevrelerde geniş yankı uyandıran bu çıkış ve Cumhur İttifakı’nda gelinen süreci değerlendiren MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, gelinen noktaya partisinin neden olmadığını söyledi.

15 Temmuz’dan sonra Yeni Kapı ruhundan ayrılmadıklarını ifade eden Birtürk, “MHP, Cumhurbaşkanlığı sistemini dile getirdikten sonra oylandı ve kabul edildi. Yine iyi niyet çerçevesinde MHP cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak büyük bir jest yaptı. 24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı adı altında seçim girdik, yüzde 11 oyunumuzu Erdoğan’a verdik” dedi.

Bunları yaparken parti olarak hiçbir menfaat beklemediklerini, ülkenin selametini düşündüklerini anlatan Birtürk, “Seçimden sonra genel başkanımız bir açıklama yaparak Cumhur İttifakı’nın devamı için İstanbul’da aday çıkarmayacağını açıkladı. MHP kanadında iyi niyetli yaklaşımlar devam ederken, AKP’nin sözcüleri MHP’yi sürekli tahrik etti. İki gündür de cumhurbaşkanı afla ilgili bizi töhmet altında bırakan açıklamalar yaptı. Genel Başkanımız ‘af teklifi ordadır, inceleyin. Geçirirsiniz, geçirmeksizin sizin bileceğiniz iş’ demesine rağmen, son olarak AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in uygunsuz sözleri, yerel seçimlerdeki ittifakı bitirmeye neden olmuştur” dedi.

Cumhur İttifakı’nın MHP açısından devam ettiğinin altını çizen Cafer Birtürk, “Gelinen noktada yerel seçimlerde artık ittifak yoktur. Ama Cumhur İttifakı bizim tarafımızdan devam etmektedir. Karşı taraf bunu bozabilir, yok sayabilir. Bu onların problemidir. Genel başkanımızın İstanbul’da aday çıkarmayacağız sözü karşılık bulmadığı için bundan da vazgeçilmiştir. MHP 81 ilde tüm ilçe ve beldelerde adaylarını çıkaracaktır ve adayları da mevcuttur” diye konuştu.

Denizli yerelinde 19 ilçe ve büyükşehir olmak üzere her yerde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini belirten Cafer Birtürk, “Tüm seçim bölgeleri için adaylarımız mevcuttur. Aday adaylığı başvurularını almaya da devam ediyoruz. Biz tüm ilçeler ve büyükşehre talibiz ve kazanacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı