REKLAMI GEÇ

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den adaylık açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den adaylık açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Denizli ve Erzurum Belediye Başkan Adaylarının geri çekildiğini doğruladı. Bahçeli, ” AK Parti 24 Haziran’da Erzurum’da 220 bin oy almış, biz 78 bin oy almışız. Denizli’de de böyledir. Aday bizden olsun demek Cumhur İttifakı’yla bağdaşmaz ” dedi

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2018 Salı, 10:19

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meclis’te basın mensuplarına gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin İstanbul adayından Fenerbahçe’nin geldiği duruma kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen sohbette Bahçeli’ye Erzurum ve Denizli adayları da soruldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayını ilk açıklayan parti olan MHP’nin adayını geri çekip çekmediği soruldu.

Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın aday belirleme çalışmaları ile ilgili “AK Parti ve MHP de iki değerimiz 51 ilde adaylar belirleniyor. 30 Büyükşehir içinde 3 tanesi MHP’nin aday çıkarmayacağı büyük il diğerleri üzerine çalışma devam ediyor. Düşüncemiz vardır CHP, HDP, İşçi Partisi buradaysa gelir aday çıkartırlarsa Cumhur İttifakı’nın adayı kim olursa onu destekleriz” değerlendirmesini yaptı.

Memleketi Osmaniye’nin durumuna yönelik ise Bahçeli, “Osmaniye 51 ilin kapsamı içinde, ittifak yapmıyor jest diyorlar öyle bir şey yok. AK Parti de çıkartabilir biz de çıkartabiliriz. Biz zaten ilan ettik. Osmaniye jestin içinde değil jestle rest arasında farkı var” dedi.

Bahçeli, Erzurum ve Denizli’de aday göstermemeleri ile ilgili ise şunları söyledi:

“Erzurum AK Parti 220 bin oy almış 24 Haziran’da, biz 78 bin oy almışız. Aday bizden olsun demenin Cumhur İttifakı’yla bağdaşmaz adayların seçimidir. Denizli’de de böyledir.”

DENİZLİ ADAYI GERİ ÇEKİLDİ
MHP Lideri Devlet Bapçeli’nin bu açıklamasının ardından MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ebru Leman Kalkan’ın adaylığını geri çekmesi kesinleşti. İddiaların ortaya atılmasının ardından açıklama yapan İl Başkanı Cafer Birtürk, konuya ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini, adaylarının çalışmaya devam ettiğini söylemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı