REKLAMI GEÇ

MHP’de muhalefetin gövde gösterisi

MHP’de muhalefetin gövde gösterisi

MHP’de genel merkezin görevden alma operasyonunun ardından, genel başkan adaylarından Meral Akşener, ilk ziyaretini Denizli’ye yaptı. Parti içi muhalefet, Akşener’in Denizli ziyaretini gövde gösterisine dönüştürdü. Akşener’i karşılayan partililer izdihama neden oldu, kalabalık partili grubuna seslenen genel başkan adayı iktidar yürüyüşünü Denizli’den başlattıkların söyledi.

Metin Eltaş / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2016 Perşembe, 14:56

MHP’de olağanüstü kongrenin toplanıp toplanmayacağı henüz belli değil. Ancak, parti içi muhalefet, genel merkezin aralarında Denizli’nin de bulunduğu bazı illerde teşkilatları görevden alması üzerine harekete geçti. Genel başkan adaylarından Meral Akşener, ilk ziyaretini Denizli’ye yaparken, parti içi muhalefet bu ziyareti gövde gösterisine dönüştürüp, genel merkeze mesaj gönderdi.

MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener, Denizli’ye gelişinde, kalabalık bir grup tarafından Organize Sanayi Bölgesi’nde karşılandı. Çok sayıda araçtan oluşan konvoyla toplantının yapılacağı Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ne geçen Akşener, yoğun kalabalık nedeniyle salona girmekte güçlük çekti.

denizli_meral_aksener_ic_5

TOPLANTIYA KATILANLAR
Akşener ile birlikte Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Hatay eski Milletvekili Adnan Şefik Çirkin de Denizli’ye gelirken, salonda görevden alınan il başkanı Yasin Öztürk, Denizli’deki muhalif kanattan isimler yer aldı. Dikkat çeken bir başka isim ise DYP eski milletvekili Kemal Aykurt oldu.

denizli_meral_aksener_ic_4

“KOLTUĞU DEĞİL AYAKKABIYI ESKİTECEĞİZ”
Sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Meral Akşener, yaptığı konuşmada MHP’nin aldığı yüzde 11.9 oranındaki oyu yeterli bulmadıkları için yola çıktıklarını belirterek, “Siz istediniz, biz inandık ve yola çıktık. Kuvayi milliye ateşini yaktık” diyerek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Denizli’den Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde başlatılan mücadeleye işaret etti.

denizli_meral_aksener_ic_3

“YETKİLİ KULANANLAR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRECEK”
Tüm yetkileri ellerinde bulunduran ve kullananların sorumlulukların da mutlaka yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Akşener, “Ok kongre mutlaka toplanacak” dedi. İşaret fişeğinin Denizli’den atıldığın, tıpkı Milli Mücadele’de olduğu gibi yola buradan çıkıldığını belirten Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de göndermede bulundu. Akşener, “Partide demokrasi olacak. Kontenjan kullanılmayacak. Koltuğu eskitmek için değil, ayakkabıyı eskitmek için görev istiyoruz. MHP’yi iktidar yapmak için görev istiyoruz” dedi.

denizli_meral_aksener_ic_1

“KADER BİRLİĞİ MEZARA KADARDIR”
Parti tabanının sesine kulak vereceklerini ve kararları teşkilatlardan gelen bilgiler ışığında alacaklarını anlatan Akşener, “Biz Denizli’yi Yasin Başkan’dan iyi bilemeyiz. Biz yol arkadaşlığı yapmıyoruz, kader birliği yapıyoruz. Kader birliği mezara kadardır” dedi.
Parti teşkilatların kapatılması sürecini de değerlendiren Akşener, “Teşkilatların kapatılmasının ne önemi var. Önemli olan, önce Allah, sonra halk kapatmasın” dedi.
Ülkenin bir tarafından savaşın sürdüğünü, büyükşehirlerde ne zaman bomba patlayacak korkusunun yaşandığın dile getiren Akşener, “İnanırsanız, inanırsak, bu stratejik çukurdan çıkarız. Mutlu millet, mutlu devlet bu ülkenin hakkıdır. Bunu başaracağız” dedi.

denizli_meral_aksener-h

“OLDUKÇA UZUN BİR “UNUTMAYACAĞIZ” LİSTESİ AÇIKLADI”
Konuşmasında son dönemlere damga vuran gelişmeleri “unutmayacağız” başlığıyla sıralayan Meral akşener, Bu ülkeyi kutuplaştıranları, bölenleri unutmayacağız. Evlenmek için onca atama bekleyenler varken, 3 ay özel kalemde görev yapıp devlet memuru olarak atayanları unutmayacağız. Ayakkabı kutularından çıkan paraları unutmayacağız. Bir tarafta inanılmaz zenginlik varken, pazarlarda çürük sebze-meyve toplayan annelerimizi unutmayacağız. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanı’nın terörist ilan edip tutuklayanları unutmayacağız” dedi.

denizli_meral_aksener_ic_6

“HEP KANDIRILMIŞLAR, HEP AĞLIYORLAR”
Ülkeyi yönetenlerin hep kandırıldığını ifade eden Akşener, “Baştan aşağı herkes kandırmış. ‘Kardeşim Esad’dı, Esed oldu. ‘Dostum Putin’di, şimdi Türkmen Dağı’nı bombalıyor. Aldatılmaya, ağlamaya hazırlar. Tam anlamıyla Küçük Emrah gibiler. Adam büyüdü, bunlar ağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin darmadağın halinin arkasında, aldatılmaya hazır insanlar var” dedi.

denizli_meral_aksener_ic_7

“TERÖRÜ BİZ BİTİRİRİZ”
“Her gün Al Bayrağa sarılmış gençlerimiz geliyor” diyen Meral Akşener, terör mücadelesini bildiklerini ve terörü bitireceklerini söyledi. Akşener, “Genel Başkan seçilirsem, ilk işimiz hep beraber Güneydoğu’ya gitmek olacak. Kutuplaşmayı ortadan kaldıracağız, ayrışmayı bitireceğiz. Askere kurşun sıkanların da elini kıracağız” dedi.

denizli_meral_aksener_ic_8

“İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ DENİZLİ’DEN BAŞLIYOR”
Denizli’de gördüğü manzaranın çok önemli olduğunu dile getiren Akşener, “Tıpkı Milli Mücadele’de olduğu gibi, bugün burada, Denizli’de iktidar yürüyüşü başlıyor. Bu ateşi Denizli’den yakıyoruz” dedi.
Konuşmasının ardından görevden alınan eski İl Başkanı Yasin Öztürk ile sahnede el ele poz veren Akşener, salona girdiği gibi yoğun ilgi altında salondan ayrıldı.

denizli_meral_aksener-ic

“ÇINAR’DAN BAYRAMYERİ’NE KADAR YÜRÜDÜ”
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, toplantının ardından Delikliçınar Meydanı’na geldi, vatandaşlar ve esnaflarla selamlaşarak, Bayramyeri’ne kadar yürüdü. “Başbakan Meral” sloganları eşliğinde yürüyen Akşener’e özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 

Yorumlar

Muhammet   -  Bağlantı 26 Şubat 2016, 08:11

Allah yar ve yardımcınız olsun.İnşallah güzel bir yola çıkarız bütün engelleri aşarız.Alnımızın AK’ıyla Meral AKşener!

Ya Hakk   -  Bağlantı 25 Şubat 2016, 15:48

Akşener Allah yolunu açık etsin, Rabbim siyaset değil icraat yapanlara yardım etsin.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı